• Un polițist din Reșița a fost filmat când stă cu genunchiul pe gâul unui bărbat în timpul unei intervenții
  • Cazul seamană cu cel al lui George Floyd, afro-amcericanul care a fost ucis în Minneapolis
  • IGPR a declanşat o anchetă, arătând că există „toleranţă zero” faţă de astfel de fapte

Poliţia Română susţine că la nivelul instituţiei „se manifestă toleranţă zero faţă de orice încălcare a legii”, indiferent de calitatea persoanelor şi se vor dispune măsuri în consecinţă, de fiecare dată când vor fi constatate abateri de la prevederile legale.

Reprezentanţii IPJ Caraş Severin au declarat că în 20 mai, pe raza municipiului Reşiţa s-a produs un accident rutier soldat cu decesul unui poliţist din cadrul instituţiei.

La faţa locului au fost dirijate de urgenţă echipaje din cadrul Poliţiei Municipiului Reşiţa.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Pe timpul efectuării cercetării la faţa locului a acestui eveniment rutier, a izbucnit un conflict spontan între două persoane aflate în mulţimea adunată lângă perimetrul accidentului.

„Având în vedere numărul mare de oameni strânşi la locul accidentului, pentru evitarea escaladării conflictului şi degenerării situaţiei, poliţiştii au acţionat imediat pentru imobilizarea persoanelor implicate în conflict”, au precizat reprezentanţii IPJ Caraş Severin.

Acestea au fost îndepărtate din mulţime şi conduse la sediul poliţiei pentru luarea măsurilor legale.

Conducerea IPJ Caraş-Severin a dispus verificări interne cu privire la modul de intervenţie a poliţiştilor în acest caz, în funcţie de rezultatul acestora urmând a fi aplicate măsuri legale.

În imaginile de la intervenţie apărute în spaţiul public se vede cum un poliţist stă cu genunchiul pe gâtul unui bărbat întins la pământ, acesta fiind ulterior ridicat de mai mulţi poliţişti, trântit pe capota unei maşini şi încătuşat.

Americanul George Floyd a murit după ce un poliţist a stat cu genunchiul pe gâtul său mai multe minute, pentr a-l imobiliza. Cazul a dus la proteste de amploare anti-rasism în toată lumea.

ATENȚIE, IMAGINI ȘOCANTE Un polițist din Reșița îi pune piciorul pe gât unui tânărTrei polițiști îl încătușează pe tânăr, unul stă cu genunchiul pe gâtul lui.Oamenii care văd scena strigă: "Nu a făcut nimic băiatul!"Un polițist a fost filmat cum stă cu piciorul pe gatul unui tânăr, la Reșița, în timp ce alți 3 agenți încearcă să-l încătușeze pe băiat.Imagini filmate în Reșița la mijlocul lunii mai, unde poliția a intervenit la un scandal în stradă, iar unul dintre agenți stă cu piciorul pe gâtul unui tânăr pe care colegii lui încearcă să-l încotușeze, întins pe pământ.Un polițist rămâne cu tânărul încătușat, iar alți 3 polițiști sunt filmați când încearcă să îl încătușeze pe un alt tânăr aflat pe caldarâm. "Ați putea să îmi dați și mie voie să îmi aranjez și eu hainele?", sunt singurele cuvinte ale tânărului încătușat care se aud pe filmare, imaginile fiind postate de Știri pe Surse pe pagina de FacebookUn tânăr este pus la pământ și un polițist corpolent îi pune genunchiul pe gât, în timp ce un alt polițist în uniformă, alături de un bărbat în haine civile, îl încătușează. Apoi, cei trei îl ridică pe tânăr și îl lovesc de capota unei mașini care nu are semne că ar fi a Poliției.Zeci de persoane privesc ce se întâmplă, iar unii oameni le spun polițiștilor: "Nu a făcut nimic băiatul ăla! El s-o băgat să îi despartă. El s-o băgat să îi despartă, el nu o făcut nimic. De ce îl luați, el nu este vinovat, copilul ăla!"Publicată de Bogdan Colceriu pe Miercuri, 10 iunie 2020