• Procurorii DIICOT au dispus reținerea a 2 persoane pe o perioadă de 24 de ore pentru trafic ilicit de droguri de risc
  • Cantitatea totală de cannabis descoperită în urma unor percheziții domiciliaredesfășurate de oamenii legii este de 827 de grame
  • Potrivit informațiilor obținute de Aleph News, ar fi vorba de rapper-ul Subsemnatu
  • Subsemnatu a scos și o melodie pentru a-și promova magazinul

Procurorii DIICOT au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a doi inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic ilicit  de droguri de   risc în formă continuată şi introducere în România de droguri de risc în formă continuată. Potrivit surselor Aleph News, unul dintre cei reținuți este rapperul Subsemnatu, cunoscut pentru faptul că avea un magazin online de produse cu THC, care pretindea că este „dealer autorizat”.

Cantitatea totală de cannabis, deţinută care urma să fie comercializată, descoperită în urma percheziţiei, este de 827 de grame.

Raportul preliminar de constatare tehnico-ştiinţifică, pus la dispoziţie de Laboratorul Central de Analiză şi Profil al Drogurilor din cadrul Direcţie de Combatere a Criminalităţii Organizate, a concluzionat că produsele expertizate conţin cannabidiol (CBD) şi tetrahydrocannabinol (THC), cannabinoizi biosintetizaţi natural de planta de cannabis.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

CBD-ul este un extract non-psihotrop din planta Cannabis Sativa. Este unul dintre numeroșii compuși chimici naturali ai plantei de canabis. Această plantă este cunoscută sub denumirea populară de cânepă.

Subsemnatu a scos și o melodie pentru a-și promova magazinul. Acesta promitea produse cu THC sub 0,2%. Mai mult, rapperul susținea că este „dealer legal”.

Pe lângă metoda clasică a livratului prin curier, clienții puteau opta și pentru predare personală în București, atestând astfel descrierea rapperului de „dealer legal”.

Procurorul de caz DIICOT a dispus reţinerea pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, a celor două persoane bănuite de trafic de droguri de risc în formă continuată şi deţinere, fără drept, de droguri de risc, în vederea consumului propriu.

În urma prezentării în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bucureşti, cei doi au fost arestaţi preventiv.