• Sunt mereu pregătiţi să ridice elicopterele de la sol, pentru orice misiune.
  • Şoimii Moldovei au ales ca anul acesta să vină ei să te salute, să îţi amintească că sunt oricând, aici, alături de tine.
  • Pentru cei în halate albe, din elicopterele Puma Socat ale Bazei 95 au fost aruncate sute de trandafiri peste Spitalul Judeţean Suceava.

Dacă eşti pasionat de aviaţie sau pur şi simplu îţi place să vezi un show aerian, în acest sfârşit de săptămână ai fi fost în Bacău, la cel mai mare miting de aviaţie din Moldova.

Însă măsurile impuse de starea de alertă au făcut ca evenimentul să fie anulat. Tu, însă, poţi să vezi elicopterele trecând pe desupra ta, amintindu-ţi că sunt mereu aici, pentru siguranţa ta.

Au decis să te salute la tine acasă, iar pentru cei în halatele albe de la Spitalul Judeţean Suceava au aruncat sute de trandafiri din elicopter.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Iubeşte să zboare şi oricând s-ar urca la manşă pentru o misiune. Aurel Danţiș este unul dintre piloţii Escadrilei de elicoptere a Bazei 95 Aeriene Bacău şi a decolat într-o misiune specială.

„Dacă v-am obişnuit cu evenimentul porţilor deschise la Baza 95 Aeriană, unde zeci de mii de oameni au fost prezenţi aici, datorită măsurilor impuse de autorităţi, vă rugăm să rămâneți în case, să păstraţi distanţa socială, să evitaţi locurile aglomerate şi să fiţi pregătiţi că venim noi la voi”, a spus Locotenentul Aurel Danțiș, pilot şef, Escardila 952, Baza 95 Aeriană Bacău.

„ Apărarea patriei nu se opreşte, indiferent de ce se întâmplă. Trebuie să gândească că cineva e sus, îi apără şi îi ocroteşte. La asta trebuie să se gândească orice locuitor al Moldovei, orice locuitor al României.

Atâta timp cât vezi deasupra un elicopter sau o formaţie de elicoptere sau o formaţie de avioane, să ne gândim că tot timpul ne veghează, noi îi veghem şi îi apărăm”, a spus Maistrul Militar Principal Iulian Manole, tehnic de bord, Escadrila 952, Baza 95 Aeriană Bacău .

„Noi, ca miliari, ştim ce înseamnă să fii de fapt în linia întâi şi atunci nu putem să nu apreciem şi să respectăm oamenii în halate albe, care luptă şi au grijă de cei bolnavi”, a afirmat General de Flotilă Aeriană Leonard Baraboi, comandantul Bazei 95 Aeriană Bacău.