• Un fost judecător ucrainean, suspectat de luare de mită, ar fi fost răpit de un grup armat, sâmbătă la amiază, din curtea unui bloc din centrul Chișinăului.
  • Publika TV a intrat în posesia unui video cu momentul răpirii.
  • „Forţat au urcat persoana în maşină. M-am şocat desigur”, povestește un bărbat.

Judecătorul ucrainean, Nicolai Ceaus, care se ascunde de autoritățile de la Kiev, a fost răpit de trei persoane din curtea unui bloc de locuit amplasat în zona centrală din Chișinău, relatează deschide.md

Poliția a fost sesizată în jurul orei 13.15, iar ofițerii de investigație și urmărire penală întreprind toate măsurile în stabilirea circumstanțelor. Pe caz e inițiat un proces penal.

Totodată, avocatul lui Ceaus, Iulian Balan, a confirmat faptul că clientul său a fost răpit.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Judecătorul Ceaus este acuzat de către autoritățile din Ucraina de luare de mită. În anul 2017, Kievul l-a anunțat în căutare, acesta aflându-se inițial în Crimeea, iar apoi în R.Moldova. Pe parcursul ultimelor ani, magistratul încerca să obțină azil politic în R.Moldova, însă recent, Curtea Supremă de Justiție i-a respins sesizarea, adaugă deschide.md.

Publika TV a publicat momentul în care ar fi fost răpit magistratul ucrainean, Nicolai Ceaus, în Chișinău.

În august 2016, Nicolai Ceaus a fost surprins în flagrant în timp ce primea o mită generoasă de 150.000 de dolari. Presa de la Kiev relata atunci că magistratul judeca un traficant de droguri în momentul în care, pe neaşteptate, a anunţat o pauză. Apoi a plecat de la judecătorie, s-a întâlnit cu o persoană care i-a dat mită de 150.000 de dolari și s-a întors şi a dictat sentinţa, scrie sursa citată. Judecătorul a ascuns o parte din bani în borcane pe care le-a îngropat în propria curte, scrie agora.md.