VIDEO. Momentul în care un judecător ucrainean este răpit de persoane înarmate în centrul Chișinăului

Sursa foto: Captură video Publika TV
  • Un fost judecător ucrainean, suspectat de luare de mită, ar fi fost răpit de un grup armat, sâmbătă la amiază, din curtea unui bloc din centrul Chișinăului.
  • Publika TV a intrat în posesia unui video cu momentul răpirii.
  • „Forţat au urcat persoana în maşină. M-am şocat desigur”, povestește un bărbat.

Judecătorul ucrainean, Nicolai Ceaus, care se ascunde de autoritățile de la Kiev, a fost răpit de trei persoane din curtea unui bloc de locuit amplasat în zona centrală din Chișinău, relatează deschide.md

Poliția a fost sesizată în jurul orei 13.15, iar ofițerii de investigație și urmărire penală întreprind toate măsurile în stabilirea circumstanțelor. Pe caz e inițiat un proces penal.

Totodată, avocatul lui Ceaus, Iulian Balan, a confirmat faptul că clientul său a fost răpit.

Judecătorul Ceaus este acuzat de către autoritățile din Ucraina de luare de mită. În anul 2017, Kievul l-a anunțat în căutare, acesta aflându-se inițial în Crimeea, iar apoi în R.Moldova. Pe parcursul ultimelor ani, magistratul încerca să obțină azil politic în R.Moldova, însă recent, Curtea Supremă de Justiție i-a respins sesizarea, adaugă deschide.md.

Publika TV a publicat momentul în care ar fi fost răpit magistratul ucrainean, Nicolai Ceaus, în Chișinău.

În august 2016, Nicolai Ceaus a fost surprins în flagrant în timp ce primea o mită generoasă de 150.000 de dolari. Presa de la Kiev relata atunci că magistratul judeca un traficant de droguri în momentul în care, pe neaşteptate, a anunţat o pauză. Apoi a plecat de la judecătorie, s-a întâlnit cu o persoană care i-a dat mită de 150.000 de dolari și s-a întors şi a dictat sentinţa, scrie sursa citată. Judecătorul a ascuns o parte din bani în borcane pe care le-a îngropat în propria curte, scrie agora.md.