• Polițiștii din Capitală fac percheziții la o universitate privată.
  • Sunt suspiciuni că ar fi fost vândute apartamente din cămine.
  • Persoane cu putere de decizie din cadrul universității ar fi acordat anumite contracte de prestări servicii unor firme, în mod preferențial.

Polițiștii din Capitală fac miercuri dimineața 14 percheziții la o universitate privată, la sediile unor firme, precum și la locuințele unor persoane bănuite de delapidare, fals intelectual și abuz în serviciu. Sunt suspiciuni că ar fi fost vândute apartamente din cămine.

Potrivit Poliției Capitalei, vor fi puse în aplicare 32 de ordonanțe, prin care s-a dispus ridicarea de înscrisuri de la diferite instituții publice, notari publici și societăți comerciale. Surse din rândul anchetattorilor susțin că ar fi vorba de Universitatea Titu Maiorescu și că sunt ridicate documente și de la Primăria Capitalei, Primăria Sectorului 4 și OCPI.

Conform polițiștilor, din cercetări a reieșit că, din anul 2010 și până în prezent, persoane din conducerea universității „ar fi săvârșit acte materiale, care s-ar încadra în sfera acțiunii de traficare a unor bunuri în folosul altei persoane, acțiuni ce ar fi presupus supunerea unor bunuri imobile din patrimoniul/gestiunea unității unor operațiuni speculative, operațiuni în urma cărora persoane apropiate acestora ar fi obținut un profit, prin modalitatea vânzării unor apartamente construite din bugetul unității și fără respectarea contractului de concesiune încheiat între unitatea de învățământ și o instituție publică”.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

De asemenea, în aceeași perioadă, persoane cu putere de decizie din cadrul universității ar fi acordat anumite contracte de prestări servicii unor firme, în mod preferențial, pe fondul unor legături personale preexistente între persoanele din universitate și cea care asigura conducerea firmelor.

Aceste contracte acordate în mod preferențial sunt în valoare de peste 121 de milioane de lei.

La percheziții participă polițiști din cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice, Poliției Capitalei, IPJ Buzău și IPJ Vâlcea, sprijiniți de Direcția Operațiuni Speciale, Institutul Național de Criminalistică și de echipe ale Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale.