• În clip, vizualizat de peste cinci milioane de ori pe Twitter, copilul plânge în timp ce un ofițer alb din cadrul departamentului de poliție din Syracuse îl conduce cu mâinile la spate într-o mașină de patrulare.
  • Cel puțin alți doi ofițeri de poliție pot fi văzuți privind.
  • Bărbatul care filmează incidentul spunând: „Ce faceți?”. Polițistul care îl ține în brațe pe băiat îi răspunde spunând „Ghiciți! Ghiciți ce fac!”.

În clip, vizualizat de peste cinci milioane de ori pe Twitter, copilul plânge în timp ce un ofițer alb din cadrul departamentului de poliție din Syracuse îl conduce cu mâinile la spate într-o mașină de patrulare, informează NDTV.

O unitate de poliție din New York a anunțat că face o anchetă după ce o înregistrare video în care apar ofițeri care arestează un băiețel de culoare, pentru că aparent a furat o pungă de chipsuri, a stârnit indignare.

Cel puțin alți doi ofițeri de poliție pot fi văzuți privind.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Un bărbat filmează incidentul spunând: „Ce faceți?”. Polițistul care îl ține în brațe pe băiat îi răspunde spunând „Ghiciți! Ghiciți ce fac!”.

Un alt ofițer spune că băiatul „fură lucruri” , înainte ca bărbatul care filmează să acuze poliția că îl tratează pe băiat ca pe un „criminal cu sânge rece” și se oferă să plătească pentru gustare.

Presa locală a relatat că băiatul, care a fost ulterior eliberat fără acuzații, avea doar opt ani.

Guvernatorul statului New York, Kathy Hochul, a descris videoclipul ca fiind „sfâșietor”.

„Mulți dintre noi suntem părinți. Și nu poți să nu-ți imaginezi frica din acel copil în timp ce a trebuit să îndure această experiență”, a declarat ea reporterilor.

Mulți utilizatori de rețele sociale i-au acuzat pe ofițeri de rasism.

Rasismul în cadrul forțelor de ordine este o problemă fulminantă în Statele Unite, tinerii de culoare fiind mult mai expuși riscului de a fi victime ale violenței poliției decât bărbații albi.