VIDEO. Spargere ca-n filme în SUA. 80 de persoane au jefuit un magazin din San Francisco

Foto: Captură YouTube
  • Un magazin din San Francisco a fost vandalizat de zeci de hoți care au dat buzna și au luat câte produse au putut, apoi au fugit cu ajutorul mașinilor care îi așteptau afară.
  • Managerul unui restaurant aflat partea cealaltă a drumului de magazinul Nordstrom a relatat pentru Insider că incidentul a fost unul „nebunesc” și că a încuiat ușile restaurantului pentru a-i proteja pe clienții aflați înăuntru.
  • Incidența jafurilor în masă de tip „grab-and-go” pare să fie în creștere în SUA, mai multe astfel de furturi fiind raportate în cursul săptămânii trecute.

Un magazin din San Francisco a fost vandalizat de zeci de hoți care au dat buzna în interiorul său. Aceștia au luat câte produse au putut și apoi au fugit cu ajutorul mașinilor care îi așteptau afară, relatează Insider.

Cel puțin 10 mașini au fost implicate în jaf, iar acestea au părăsit zona „cu viteză mare” după lovitură, potrivit CNN.

Managerul unui restaurant aflat partea cealaltă a drumului de magazinul Nordstrom a relatat pentru televiziunea locală KPIX News că incidentul a fost unul „nebunesc” și că a încuiat ușile restaurantului pentru a-i proteja pe clienții aflați înăuntru. „Am văzut probabil în jur de 50-80 de oameni cu fețele acoperite cu măști de schi și care aveau răngi și alte arme. Poliția se grăbea să ajungă la fața locului. A fost ca o scenă dintr-un film. A fost nebunesc”, a relatat acesta.

Poliția locală a anunțat într-un comunicat de presă că a efectuat trei arestări ale unor indivizi care au legătură cu incidentul: „Poliția investighează ceea ce a fost în mod clar un eveniment planificat. Primele apeluri primite au fost cu puțin timp înaintea orei 21:00 și au reclamat mașini care erau conduse imprudent în zonă”, afirmă comunicatul. Acesta precizează că angajații Nordstrom au chemat forțele de ordine, imediat după ce aproximativ 80 de persoane au intrat în magazin.

„Doi angajați au fost agresați iar unul a fost atacat cu un spray cu piper”, au mai anunțat polițiștii care au reușit să oprească una dintre mașinile pregătite pentru fugă și să aresteze două persoane înarmate.

Poliția locală a anunțat luni că monitorizează activ informații despre un grup de hoți care ar putea planifica un alt jaf similar: „Acest lucru nu a fost confirmat încă dar, din precauție, alertăm afacerile și rezidenții să fie pregătiți”, a spus poliția din Walnut Creek.

Incidența jafurilor în masă de tip „grab-and-go” pare să fie în creștere în SUA, mai multe astfel de furturi fiind raportate în cursul săptămânii trecute.