• Tyler Timberlake, polițist cu 8 ani de experiență, a fost acuzat de agresiune după ce a aplicat electroșocuri și forță fizică unui bărbat de culoare.
  • Timberlake riscă 36 de luni de închisoare dacă va fi condamnat.
  • Bărbatul de culoare se plimba dezorientat pe stradă, striga că are nevoie de oxigen, iar în momentul în care a fost asaltat, a țipat că nu poate respira.

Un polițist alb din Virgina, Tyler Timberlake, a fost acuzat pentru asalt după ce a fost surprins de camera de filmat cum aplică electroșocuri unui bărbat de culoare, apoi se așază cu genunchiul pe spatele său, aproape de gât.

Deși bărbatul de culoare țipă și este la pământ, bărbatul se poziționează în continuare deasupra lui, ca mai apoi să-l încătușeze.

Daily Mail relatează că bărbatul de culoare striga „Nu pot să respir” în momentul în care polițistul se afla deasupra lui.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Departamentul de Poliție Județean Fairfax a lansat sâmbătă filmări ale incidentului din 5 iunie, arătându-l pe ofițerul Tyler Timberlake folosind forță excesivă asupra unei victime.

Acest caz este unul dintre numeroasele acuzații aduse asupra polițiștilor care se folosesc de forța fizică și sunt brutali, după moartea lui George Floyd.

Filmarea arată cum un ofițer de poliție interacționează cu un bărbat de culoare, pe o stradă rezidențială. Bărbatul de culoare se plimbă dezorientat pe stradă.

Pe stradă erau parcate ambulanțe și serviciile medicale de urgență, întrebându-l pe bărbat dacă acesta are nevoie de oxigen. Una dintre replicile bărbatului, care se poate auzi și pe filmare, este „Am nevoie de oxigen.”

La un moment dat, polițistul declanșează pistolul cu electroșocuri, îl pune la pământ pe bărbat și se așază deasupra lui cu genunchiul pe spatele lui. Alți polițiști vin în ajutorul lui Timberlake. Bărbatul de culoare striga în continuare „Nu!”.

Timberlake lucrează în poliție de opt ani, iar acum a fost acuzat pentru agresiune și abuz fizic. Ar putea urma să stea 36 de luni în pușcărie dacă va fi condamnat.

Toți ofițerii implicați au fost scoși din serviciu și în prezent se derulează o anchetă penală și administrativă.