Vinovații de abuzuri rasiste în mediul online vor avea interdicție la meciurile de fotbal

sursă foto-Twitter
  • Persoanele care sunt vinovate de abuzuri rasiste față de fotbaliști nu vor mai participa la meciuri.
  • Timp de zece ani, acestor persoane li se interzice participarea la meciuri.
  • Noua lege va fi adoptată la începutul noului an.

Oamenilor găsiţi vinovaţi de abuzuri rasiste în mediul online împotriva fotbaliştilor li se va interzice să participe la meciuri timp de până la 10 ani, conform noilor legi, a declarat Ministrul de Interne al Marii Britanii.

Oamenilor găsiţi vinovaţi de abuzuri rasiste în mediul online împotriva fotbaliştilor li se va interzice să participe la meciuri timp de până la 10 ani, conform noilor legi, a declarat Ministrul de Interne al Marii Britanii, Priti patel, relatează Reuters.

Interdicţiile la meciurile de fotbal, sunt necesare pentru a preveni violenţa sau dezordinea din timpul meciurilor, pedepsele fiind de la minim trei ani până la maxim zece. Legislaţia existentă va fi extinsă pentru a acoperi infracţiunile de abuz în mediul online, după ce prim-ministrul Boris Johnson a promis că va înăspri măsurile în luna iulie, ca urmare a abuzurilor rasiste împotriva jucătorilor de culoare din selecţionata Angliei, după înfrângerea din finala Euro 2020.

„În această vară sportul nostru iubit a fost afectat de rasismul ruşinos din partea trolilor online, care s-au ascuns în spatele tastaturilor şi i-au abuzat pe fotbalişti. Cei responsabili pentru aceste abuzuri îngrozitoare din mediul online trebuie să fie pedepsiţi. Modificările aduse legii pe care le anunţ se vor asigura că li se va interzice participarea la meciurile de fotbal”, a declarat Patel, citat de presa britanică

Noua lege va fi adoptată la începutul noului an, a informat presa britanică, sub forma unui amendament la actuala lege. Conform statisticilor guvernamentale, la 1 august existau 1.359 de interdicţii pe stadioane în vigoare numai în Anglia şi Ţara Galilor.