• Protestele continuă în Minneapolis, după ce un afro-american a fost ucis de un polițist care a îngenuncheat minute în șir pe gâtul acestuia, pentru a-l imoboliza
  • Protestatarii au spart ușa unei secții de poliție din oraș și au incediat zona
  • Guvernatorul Minnesotei a decretat stare de urgență și a trimis Garda Națională în Minneapolis

UPDATE: Președintele SUA, Donald Trump, a postat o serie de mesaje pe Twitter, referitoare la situația de la Minneapolis. Acesta spune că nu poate rămâne indiferent la haosul creat și îl acuză pe primarul de extremă stânga, Jacob Frey, că a gestionat necorespunzător situația.

Trump anunță că a discutat cu guvernatorul Minnesotei și declară că armata este pregătită să intervină. „Când jaful va începe, focurile de armă vor începe”, a scris Trump, pe Twitter.

Twitter a ascuns ultimul mesaj al președintelui SUA, considerând că încalcă regulile platformei, încurajând „glorificarea violenței”. Totuși, pentru că este un mesaj de interes public, platforma de socializare a ales să nu-l șteargă, iar utilizatorii îl pot accesa doar după de își dau acordul.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Un grup de protestatari a spart ușa unei secții de poliție din oraș, după ce polițiștii au abandonat clădirea. Demonstranții au incendiat zona, au lansat artificii și au cântat minute-n șir: „No justice, no peace”/”Fără dreptate, nu e pace”, informează Washington Post.

Imagini video din interiorul clădirii arată cum protestatarii invadează holurile, în timp ce sistemul de incendiu este activat.

https://publish.twitter.com/?query=https%3A%2F%2Ftwitter.com%2FTIME%2Fstatus%2F1266228793577897987&widget=Tweet

Incidentul apare după o zi în care sute de persoane au protestat pașnic. Aceștia au cerut ca cei 4 ofițeri, acum concediați, să fie arestați.

Guvernatorul statului Minnesota a decretat stare de urgentă ca urmare a protestelor și a detașat Garda Națională în orașul Minneapolis.

Zilele trecute, un video a devenit viral după ce un polițist alb a îngenuncheat pe gâtul unui afro-american, cu scopul de a-l imobiliza. Bărbatul de culoare, pe nume George Floys, nu s-a putut apăra, spunând în repetate rânduri că nu poate să respire. În cele din urmă, bărbatul a murit.

Incidentul a generat proteste masive în toată America, iar cei 4 polițiști care se aflau la locul faptei au fost concediați.