• Armata Germană (Bundeswehr) a confirmat faptul că peste 60.000 de cartușe lipesc din depozitele de muniție
  • Alte 48.000 de cartușe, care provin de la Forțele Speciale KSK, lipsesc de asemenea. Unitatea de elită ar avea presupuse legături cu extremiștii de dreapta
  • Motivul pentru care muniția lipsește este încă neclar, iar anchetatorii încearcă să afle dacă a fost vorba de neglijență sau de furt

Armana Germană a confirmat că peste 60.000 de cartușe lipsesc din depozitele sale de muniție, iar o anchetă internă a fost declanșată pentru a stabili motivul exact pentru care acestea nu se mai află în inventar, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărăroo, potrivit Deutsche Welle.

La momentul actual, nu se știe dacă este vorba de furt sau de neglijență în serviciu.

Un raport al ziarului Die Welt a scos la iveală faptul că forțele armate germane au pierdut cartușele în mod constant, începând din 2010 și doar 36.000 dintre acestea au fost indentificate și localizate.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Cifrele din raport exclud alte 48.000 de cartușe care au dispărut din cadrul Forțelor Speciale KSK, unitate de elită care a intrat recent în atenția publică, după ce o monitorizare a dezvăluit faptul că extremiști de dreapta se află în rândurile sale.

„Investigăm intens și evaluăm practicile noastre, nu doar în KSK. Neglijența va fi înlăturată, iar dacă este vorba de infracțiuni, procurorii vor interveni”, a afirmat purtătorul de cuvânt.

Germania: Zeci de mii de cartușe au dispărut din depozitele Armatei. Anchetatorii vor să afle dacă acestea au ajuns în mâna extremiștilor de dreapta.