• Procurorii DICIOT şi poliţiştii au făcut 37 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Constanţa, într-un caz de contrabandă cu ţigări.
  • Doi fraţi sunt bănuiţi că gestionează grupări infracţionale ce vând ţigări de contrabandă în două locuri din Piaţa Reşiţa

Anchetatorii bănuiesc că în zona Piaţa Reşita din Bucureşti, Sector 4, activează două grupări infracţionale, al căror nucleu este reprezentat de doi fraţi, care au ca principală preocupare comercializarea de ţigări fără marcaj fiscal, provenite, de regulă, din Republica Moldova, introduse nelegal pe teritoriul României cu sprijinul unor cetăţeni moldoveni.

Activităţile de comercializare a ţigărilor provenite din contrabandă sunt desfăşurate în două „puncte de desfacere”, poziţionate strategic la extremităţile Pieţei Reşiţa.

Astfel, unul dintre ei coordonează activitatea infracţională de comercializare a ţigărilor de contrabandă ce se desfăşoară la o garsonieră pe care o deţine la parterul unui bloc din apropierea pieţei, acesta fiind sprijinit de alte persoane care în momentul în care în zonă îşi fac apariţia organele de poliţie, îl anunţă pentru a închide fereastra.

Recomandări

LE FACEM FAȚĂ?
CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN
A VĂZUT MOARTEA CU OCHII
EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?

Pe de altă parte, celălalt lider coordonează activitatea infracţională de comercializare a ţigărilor de contrabandă ce se desfăşoară într-un spaţiu comercial aflat pe exteriorul complexului din Piaţa Reşiţa, în care funcţionează aparent un amanet. Şi la acest punct de desfacere sarcinile membrilor grupării sunt foarte bine stabilite, în sensul că, în timp ce una dintre persoane se află în interiorul amanetului şi vinde ţigări de contrabandă pe fereastra uşii de acces în amanet, ceilalţi stau afară în stradă şi abordează potenţialii clienţi, pe care îi îndrumă să cumpere ţigări.

Totodată, cei aflaţi în afara amanetului asigură zona şi îl anunţă de fiecare dată (de cele mai multe ori prin intermediul unei staţii de emise recepţie) pe cel aflat în interior despre eventuala prezenţă în zonă a organelor de poliţie.

Activitatea de comercializare a ţigaretelor se desfăşoară şi aici după un program strict, începând cu ora 08:00 şi până în jurul orei 19:00, existând, de asemenea, o medie de aproximativ 200 de clienţi pe zi, iar preţul unui pachet de ţigarete este de aproximativ 10 lei.

La sediul DIICOT – Structura Centrală vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 26 persoane.