• Valeriu Gheorghiță a anunțat că de azi vor fi disponibile 200 de mii de noi locuri în platforma de vaccinare
  • Sunt doar pentru imunizări cu serul AstraZeneca
  • Până la 15 martie ar urma să primim un milion de doze, din care doar 500 de mii de oameni se vor vaccina

200 de mii de noi locuri în platforma de vaccinare urmează să fie făcute disponibile de astăzi. Anunțul a fost făcut de Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare. Dar sunt doar pentru imunizări cu serul AstraZeneca.

Avem deja 81.600 de doze pe care le ținem în frigidere de o săptămână. Iar până la 15 martie ar urma să primim un milion. Dar din aceste doze, se vor vaccina doar 500 de mii de oameni. Uite ce explicație are Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare: „Ne-am dorit să începem când aveam un număr suficient de doze și să nu fim iarăși puși în fața faptului de a amâna persoane. Este realmente o situație dificilă, o situație delicată, care creează mult disconfort, atât la nivelul persoanelor reprogramate, cât și pentru noi. Dacă numărul de doze disponibile în trimestrul doi, deci practic începând cu luna aprilie, va fi mai mare, probabil că vom suplimenta aceste doze.“

Valeriu Gheorghiță a mai spus că etapa a treia de vaccinare, adică cea deschisă publicului larg, ar urma să înceapă în luna aprilie. Până la finalul lunii martie, 1,4 milioane de români ar urma să fie vaccinați cu prima doză, și un milion, cu ambele doze.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ