• Pentru unii oameni, internarea în spital este singura şansă să se poată imuniza
  • Aproape 370 de spitale din ţară, de stat sau private, îşi vor vaccina pacienţii

Vrem o campanie de vaccinare performantă, dar sunt oameni pentru care internarea în spital este singura şansă să se poată imuniza.

Dacă tu poţi merge să te vaccinezi din maşină sau la evenimentele organizate în marile oraşe, sunt oameni pentru care accesul la vaccin nu este aşa de uşor. Doar trei mii dintre medicii de familie s-au înscris în campanie, dar mai mult de jumătate nici nu au început să îşi vaccineze pacienţii.

Nastasia Vasiliev este din Tulcea și este internată la spitalul Sfântul Pantelimon, unde a și fost vaccinată.

Recomandări

UCRAINA POATE LOVI RUSIA
ÎNCEPE G20 LA RIO
CINE A FOST BELA KAROLYI?
ȘTII UNDE AU ERUPT VULCANII?
UNDE FACI REVELIONUL?
FOODSERVICE FOR YOU

„În primul rând nu aveam nevoie de o programare şi mi s-a oferit şansa de a mă vaccina, dar eu fiind din alt judeţ, din provincie, nu aveam posibilitate, dar ajungând aici din moment ce mi s-a propus am acceptat cu drag“, spune Nastasia Vasiliev, pacient.

Aproape 370 de spitale din ţară, de stat sau private, îşi vor vaccina pacienţii. Demersurile au mers mai repede acolo unde au fost deja centre de vaccinare amenajate pentru primele etape ale campaniei.

„Persoanele internate sunt în mod activ întrebate dacă vor să se vaccineze şi dacă acest lucru este dorit de persoana respectivă. Dozele se aduc în mod activ, în funcţie de planificările şi programările zilnice, astfel încât nu sunt doze insuficiente niciodată“, explică Bogdan Socia, director medical al Spitalului Sfântul Pantelimon.

La spitalul Sfântul Pantelimon este folosit vaccin Pfizer, așa că pacienții vaccinați tot vor trebui să găsească o soluție ca să facă rapelul. Spunea Valeriu Gheorghiță că poate fi solicitat și ser de la Johnson & Johnson, ca să nu mai fie nevoie de a doua doză.

Vaccinarea în spital este o șansă în special pentru bătrâni, care reprezintă cel mai mare procent din populația vaccinată, însă cifrele rămân tot scăzute. În jur de 30 la sută dintre cei trecuți de 60 de ani au fost vaccinați. Spre comparație, Germania a ajuns la peste 70% din cei de peste 60 de ani imunizați.