• Moderna speră să aibă o doză suplimentară, disponibilă pentru americani până în toamnă, potrivit CEO-ului Stephane Bancel
  • Luna trecută, Institutul american de Sănătate a început să testeze mai multe variante de la Moderna pentru a le folosi ca a treia doză, pe măsură ce crește îngrijorarea cu privire la mutațiile COVID
  • Firma de biotehnologie din Massachusetts se așteaptă să transmită agențiilor de reglementare din America date despre această doză de rapel în câteva luni, a declarat Bancel miercuri pentru CNBC

Moderna speră să aibă, până la toamnă, a treia doză, de rapel, pentru vaccinul său anti-COVID, a anunțat CEO-ul companiei farmaceutice, Stephane Bancel, pentru CNBC.

Vreau să mă asigur că vor fi disponibile doze suplimentare de vaccin în toamnă, astfel încât să protejăm oamenii pe măsură ce intrăm în sezonul toamnă – iarnă în SUA”, a spus Bancel.

Luna trecută, Institutul Național de Sănătate din SUA a început să testeze o varietate de oferte de la Moderna, pentru a fi utilizate ca a treia doză de vaccin, concepută pentru a spori protecția imunității pe măsură ce crește îngrijorarea cu privire la noile variante de COVID-19 – inclusiv cea descoperită pentru prima dată în Africa de Sud, cunoscută și sub numele de B.1.351.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Abordarea Administraţiei pentru Medicamente şi Alimente de a autoriza vaccinurile anti-COVID modificate este similară cu cea a vaccinurilor anuale împotriva gripei.

Moderna speră să trimită date autorităților de reglementare în câteva luni, a adăugat Bancel. „Scopul nostru este să lucrăm din greu pentru a pregăti acest lucru înainte de toamnă”, a reiterat el.