• Spray-ul anti-COVID a fost validat Institultul de Boli Infecțioase din Marsilia
  • Spray-ul conține 40% apă ionizată și 60% apă purificată
  • Autoritatea medicală franceză spune că nu a primit date medicale de la compania Pharma and Beauty, care să ateste eficacitatea spray-ului

Agenția Medicamentului din Franța a interzis un spray nazal anti-COVID. Spray-ul a fost validat Institultul de Boli Infecțioase din Marsilia.

Producătorul anunța că spray-ul, care conține 40% apă ionizată și 60% apă purificată, poate ucide virusul. Recomndarea era să fie puverizat nazal, iar după câteva minute, prin suflarea nasului, virusul ar fi fost eliminat.

Imunologul Pierre-Jaques Raybaud a spus pentru Le Figaro că procedeul poate fi interesant, dacă inhalarea este făcută imediat după infectare. Iar viecepreședintele societății de ORL, Jean-Michel Klein, susține că nu trebuie create false speranțe.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Dacă virusul nu poate fi neutralizat în eprubetă, este greu de crezut că va fi în mucoasa nazală. Autoritatea medicală franceză spune că nu a primit date medicale de la compania Pharma and Beauty, care să ateste eficacitatea spray-ului, care ar fi trebuit să fie comercializat în farmacii de la 1 martie.