• La centrul de vaccinare non-stop de la Cluj s-au format cozi
  • Cei 600 de voluntari sunt pregătiți să vaccineze peste 1.800 de persoane pe zi
  • Astăzi te mai poți vaccina fără programare și la Târgu Mureș, Iași sau Constanța

Cu gândul la pragul de cinci milioane de români imunizați până la 1 iunie, autoritățile accelerează campania de vaccinare.

La Cluj, dar și în alte orașe din țară precum Târgu-Mureș, Iași și Constanța s-a dat ieri startul la trei zile de vaccinare non-stop. Dornici să se imunizeze, oamenii au stat la coadă chiar și două ore.

Dacă tot m-am așezat la coadă, nu mă mai răzgândesc. Am zis că profit cât mai repede să mă scap în primul rând, pentru că o să urmeze concerte, plus cu chestia asta știu că mă imunizez și nu mai am nicio problemă”, spune Paul

Recomandări

CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
NE IA A.I.-UL JOBUL?
TU CREZI ÎN MANIFESTARE?
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
CÂT DE SUSTENABILĂ E AFACEREA TA?

E un semn bun. Lumea dorește să se vaccineze. Cam cât credeți că o să stați la rând? Cam două ore. De ce vreți să vă vaccinați? Pentru sănătatea mea și a familiei”, spune Ramona.

La centrele de vaccinare non-stop te poți imuniza fără programare. Trebuie doar să ai buletinul cu tine. Anca Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie din Cluj spune că la centrul de la Sala Polivalentă medicii sunt pregătiți să vaccineze peste 1.800 de persoane pe zi.

ANCA BUZOIANU, rector UMF Cluj

Avem în jur de 600 de voluntari care participă pe perioada trei zile la acest maraton al vaccinării. Am organizat 20 de fluxuri de vaccinare pe parcursul zilei și cinci pe parcursul nopții. Oricine poate veni care este în vârstă de peste 16 ani”, a spus Anca Buzoianu, rector UMF Cluj.

40% din populația Clujul e deja imunizată. Așa că primarul Emil Boc vrea ca orașul să se deschidă mai repede.

Iată că am coborât sub 1,41 de la 8 la mie fără carantină, datorită acestui ecosistem în care toată lumea a făcut ceea ce trebuie. Haideți să avem din nou Sala Polivalentă din Cluj plină. Asta poate fi doar prin vaccinare”, a spus Emil Boc, primarul din Cluj Napoca.