• Vicepreşedintele PSD Alexandru Rafila crede că valurile 5 sau 6 ale pandemiei de Covid vor exista, dar vor fi mai mici.
  • Rafila a declarat, în emisiunea Marius Tucă Show de la Aleph News, că nu crede că bunicii au nevoie de certificat verde ca să meargă să îşi ia pâine.

Întrebat la Marius Tucă Show cu privire la afirmaţiile medicului Marinescu, potrivit cărora totul se va sfârşi până în luna martie, Alexandru Rafila a spus: „Cred la fel. Valul 5 sau 6 vor exista, dar vor fi mici şi nu vor avea un efect similar. Preocuparea este cât timp vom rămâne la aceste valori mari. Dacă mai stăm două sau trei săptămâni cu 16-17 mii de cazuri zilnic va fi o mare dramă pentru că sistemul de sănătate este deja depăşit şi sincer să fiu nu ştiu ce putem face”.

Întebat, de asemenea, care este soluţia pentru această criză, Alexandru Rafila a spus că trebuie găsită o soluţie în comun, care trebuie asumată.

Orice măsură în ţara asta, carantina, certificatul verde, certificatul albastru, orice măsură va fi luată trebuie să fie acceptabilă pentru oameni. Să înţeleagă de ce se ia acea măsură şi cei care iau acea măsură trebuie să fie oameni care să transmită încredere. Dacă vor fi în continuare amestecate (…) nimeni nu va aplica aceste masuri. Dincolo de faptul că sunt contradictorii. INSP zice carantină, Cîţu zice certificat verde la farmacie. Lucruri inaplicabile. Eu nu cred că părinţii, bunicii au nevoie de certificat verde ca să meargă să îşi cumpere medicamente, lapte sau pâine”, a mai spus Alexandru Rafila.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Conform acestuia, cerificatul verde trebuie folosit cu cele trei elemente, vaccinare, testare sau trecere prin boală „şi trebuie folosit acolo unde există riscul major, unde există aglomeraţie mare sau lucruri de genul acesta. Nu putem să zicem că îl introducem la toate activităţile”.

Aş merge pe ideea de a folosi certificatul verde şi în magazine”, a afirmat joi premierul interimar Florin Cîţu. Acesta a precizat că decizia ar putea fi luată de Parlament, un proiect fiind în procedură parlamentară.

În acest moment eu cred că pasul următor este să cerem folosirea certificatului verde pentru circulaţie. Propunerea trebuie să fie cât mai rapidă”, afirmă Florin Cîţu după şedinţa de joi a Guvernului.

El spune că nu ar fi o restricţionare.

Asta nu este restricţionare. Ar fi o triere. Dacă te vaccinezi, dacă ai trecut prin boală, dacă eşti testat… Deci sunt trei variante. Aş merge pe ideea de a folosi certificatul verde şi în magazine”, adaugă Cîţu.