Andrei Baciu: Aproape 12.000 de oameni s-au programat pentru administrarea dozei a treia

Sursa Foto: Hepta
  • 11.186 de oameni s-au înscris pentru administrarea dozei Pfizer.
  • 784 persoane s-au înscris pentru administrarea dozei Moderna.
  • Secretarul de stat a menționat că „poți merge în cel mai apropiat centru de casa ta” și imediat după administrarea serului „primești adeverința de vaccinare care atestă că ai făcut doza 3”.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a anunțat, marți, că aproape 12.000 de oameni s-au programat pentru administrarea dozei a treia. Rapelul poate fi făcut începând de marți.

Dintre persoanele înscrise pe platforma #RoVaccinare, 11.186 au dorit să se se imunizeze cu Pfizer, iar restul cu Moderna, pentru că doar aceste două seruri pot fi administrate ca doză de rapel.

Sănătatea pe primul loc! 11.970 de persoane eligibile pentru administrarea dozei 3 s-au programat deja în platforma #RoVaccinare.

Cifrele centralizate în această dimineață arată astfel:

  • Programări pentru Pfizer/BioNTech – 11.186;
  • Programări pentru Moderna – 784.”, a scris, marți, pe Facebook, Andrei Baciu

Secretarul de stat a menționat că „poți merge în cel mai apropiat centru de casa ta” și imediat după administrarea serului „primești adeverința de vaccinare care atestă că ai făcut doza 3”.

Administrarea celei de-a treia doze de vaccin împotriva Covid-19 începe marți

Potrivit deciziei adoptate miercuri de CNCAV, pe lângă persoanele vulnerabile și cele cu risc mare de expunere, din sănătate și învățământ, accesul la administrarea dozei a 3-a este permis tuturor persoanelor care au cel puțin 6 luni de la administrarea dozei a doua.

Administrarea dozei a treia este recomandată persoanelor vulnerabile, cele peste 65 de ani, cu boli cronice, personal din centrele medico-sociale, persoanelor cu risc mare de expunere, angajați din sănătate și învățământ.

Accesul la vaccinare este permis și altor categorii populaționale, care au cel puțin 6 luni de la administrarea dozei 2 de vaccin, indiferent dacă au istoric de trecere prin boală.

Doza de rapel se va efectua numai cu vaccinurile pe bază de ARN mesager, indiferent de schema inițială. Astfel, persoanele vaccinate cu Astra Zeneca vor primi doza 3 cu unul dintre vaccinurile produse de companiile Pfizer&BioNTech sau Spikevax (Moderna).

Ce se întâmplă dacă nu vrei a treia doză de vaccin. Mai ești vaccinat cu schemă completă?

Platforma de vaccinare va recunoaște imediat persoana care se poate vaccina cu cea de-a treia doză de vaccin împotriva coronavirusului, a spus, luni seara, la Digi 24, secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andrei Baciu.

Cei care vor face doza a treia vor primi adeverință de vaccinare.

„Mâine (marți – n.r.), o persoană vaccinată cu două doze va fi în continuare considerată a fi cu schemă completă de vaccinare. Totuși, pentru cei care se vaccinează cu a treia doză – și le recomand tuturor să o facă – vor primi o adeverință de vaccinare, pentru că este un act medical. Această adeverință le va folosi la nivel personal”, a spus Baciu.