Au început programările pentru etapa a treia de vaccinare în municipiile cu incidență mare. Ce se întămăplă cu localitățile limitrofe

  • Rata de infectare în Timişoara a crescut din nou şi a ajuns la 7.02 cazuri la mia de locuitori
  • CNCAV a deschis sesiunea de programări pentru etapa III, doar pentru municipiile cu incidenţă mare
  • Silvana Rusu locuieşte lângă Timişoara şi nu se poate programa la vaccinare

Au început programările pentru etapa a treia de vaccinare. Însă doar acolo unde rata de infectare este mai mare de 4,5 la mia de locuitori. Şi, atenţie! Doar dacă localitatea e municipiu.

Silvana Rusu locuieşte în comuna Dumbrăviţa, care e mai degrabă un cartier al Timişoarei. Tocmai de asta, localitatea a fost carantinată la pachet cu Timişoara. Aşa că Silvana a sperat să se poată programa şi ea.

„În primul rând pentru siguranţa mea, a clientelor. Eu lucrez în domeniul înfrumuseţării, stau foarte aproape de cliente, plus că am şi doi copii acasă, unul la grădiniţă, altul la şcoală. Chiar mi-aş fi dorit să pot să ma vaccinez”, a spus Silvana.

Abia aştepta să se deschidă etapa a treia de vaccinare. Şi-a făcut, imediat, cont, ca să se programeze, dar fără succes. A auzit de la o prietenă că s-ar putea programa altfel. Să fie adăugată ca beneficiar de o persoană care s-a vaccinat deja. A încercat şi aşa.

Pentru că nu a putut nici aşa, Silvana şi-a jucat ultima carte. A sunat la call center.

Operator : „Numai din data de 15, categoria a treia.”

Silvana: „Păi, noi fiind din judeţ – zonă roşie, s-au programat astăzi, foarte multe persoane telefonic.”

Operator: „Nu sunt locuri deloc.”

Silvana: „Nu sunt? Deci nu este niciun loc în judeţul Timiş.”

Operator : „Nu. Nu este.”