• Proiectul de lege presupune vaccinarea obligatorie pentru toate persoanele care au peste 14 ani.
  • La fiecare trei luni, austriecii nevaccinați ar putea primi o amendă de 600 de euro.
  • În cazul în care refuză vaccinare și plata amenzii, austriecii vor avea de plătit 3.600 de euro.

De la data de 1 februarie 2022, parlamentul austriac ar putea aplica un proiect de lege propus de partidele SPÖ şi Neos cu privire la vaccinarea obligatorie pentru toţi austriecii cu vârste care au peste 14 ani. Potrivit noii legi, austriecii care nu s-au vaccinat până la 15 martie 2022 vor plăti amenda de 600 de euro. Categoriile exceptate de la vaccinarea obligatorie sunt femeile însărcinate, persoanele cu probleme de sănătate, persoanele în fază recuperatorie (timp de  180 zile de la infectare cu COVID) şi persoanele sub 14 ani. 

Amenzile încep de la 600 de euro

Dacă nici după trei luni nu se vaccinează, austriecii vor mai primi încă o amendă de 600 euro. Cei care refuză să se vaccineze după un an, vor primi o amendă de 2.400 euro. Amenda va creşte până la 3.600 euro pentru persoanele care refuză să plătească amenda anuală. 

Austriecii sunt obligaţi să se vaccineze de la 1 februarie cu prima doză.  A doua doză trebuie administrată la 14-42 zile de la prima vaccinare, iar a treia doză la 120-270 zile de la administrarea primei doze.  Austriecii se pot vaccina numai cu serurile recunoscute legal – Biontech/Pfizer, Moderna, AstraZeneca şi Johnson & Johnson. 

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Constituţional vor lua în considerare propunerile partidelor de opoziţie SPÖ şi Neos. În cursul săptămânii, proiectul de lege va fi trimis spre evaluare. Consiliul Naţional şi Consiliul Federal vor vota legea.