• Oricine dorește să se vaccineze cu serul AstraZeneca o poate face la cerere, indiferent dacă are programare sau nu în centrele unde sunt locuri libere
  • RoVaccinare: Va fi permisă vaccinarea persoanelor care optează pentru acest tip de vaccin, prin prezentarea directă la centrul de vaccinare
  • În ultimele 24 de ore,  9.796 de români s-au vaccinat cu AstraZeneca

Oricine dorește să se vaccineze cu serul AstraZeneca o poate face la cerere, indiferent dacă are programare sau nu, în centrele unde nu sunt ocupate locurile.

Astfel, vaccinarea cu AstraZeneca este permisă pentru toți cei care solicită să primească acest ser. Coordonatorii centrelor de vaccinare au transmis autorităților că există numeroase persoane care își doresc să primească vaccinul produs de Oxford și AstraZeneca.

Autoritățile au anunțat printr-un mesaj pe Facebook că vor transmite în câteva zile când va începe vaccinarea fără programare pentru persoanele care doresc să se imunizeze cu AstraZeneca.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

„Pentru facilitarea accesului la vaccinare, în centrele în care se administrează vaccinul Vaxzevria (AstraZeneca) și în care sunt locuri disponibile, va fi permisă vaccinarea persoanelor care optează pentru acest tip de vaccin, prin prezentarea directă la centrul de vaccinare, fără a mai fi necesară înscrierea pe platformă, cu respectarea celorlalte proceduri și instrucțiuni. Vom anunța începerea vaccinării fără programare în termen de câteva zile!”, se arată în mesajul autorităților.

România a primit o nouă tranșă de vaccin AstraZeneca. Un număr de 57.600 doze au ajuns marți la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

Peste 76.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, conform statisticii realizate de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19. Este un record pentru vaccinările realizate într-o singură zi, în România.  9.796 de români au ales AstraZeneca.