• A doua doză de vaccin nu a mai fost păstrată în integralitate în depozite
  • Valeriu Gheorghiță te asigură că vei avea vaccin și ca să faci a doua doză
  • Anthony Fauci spune că o întârziere mică a rapelului nu e o tragedie

Organizatorii campaniei de vaccinare au decis să nu mai păstreze a doua doză de vaccin în depozite. Deși se hotărâse încă de la începutul campaniei. Acum vaccinează masiv și speră să recupereze pe parcurs vaccinul pe care nu l-au mai păstrat, atunci când vor crește livrările de vaccin.

„Am avut o întârziere în această săptămână, de fapt, o reducere a numărului de doze alocate pentru România din tranșa de circa 180.000 de doze. Practic, am primit 80.000 și puțin de doze, cu 51% mai puțin decât era estimat. Din acest punct de vedere, așa cum am spus, am decis continuarea activităților de vaccinare, având în vedere contextul epidemiologic”, a spus Valeriu Gheorghiţă.

Vom primi 2,5 milioane de doze de vaccin Pfizer până la sfârșitul lui martie. Fiecare țară în parte a negociat calendarul livrărilor, dar și-au văzut campaniile de vaccinare date peste cap din cauza lipsei vaccinului. Dacă te-ai programat, e posibil ca rapelul tău să fi fost la exact 21 de zile. Dar să știi că o zi-două de întârziere nu sunt deloc o problemă.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”
LE FACEM FAȚĂ?

„Cu siguranță poți să te gândești că, dacă prelungești puțin, nu e mare lucru. Nu au fost studiate datele, dacă prelungești timpul. Dar dacă nu ai de ales, din punct de vedere imunologic, nu ar trebui să fie o difeernță prea mare”, spune Anthony Fauci.

Centrul pentru prevenirea și controlul bolilor din Statele Unite a transmis că rapelul poate fi făcut până la șase săptămâni de la prima doză.