Autorităţile nu au mai păstrat a doua doză de vaccin în depozite. Se bazează pe următoarele livrări de la Pfizer

Organizatorii campaniei de vaccinare au decis să nu mai păstreze a doua doză de vaccin în depozite. Deși se hotărâse încă de la începutul campaniei. Acum vaccinează masiv și speră să recupereze pe parcurs vaccinul pe care nu l-au mai păstrat, atunci când vor crește livrările de vaccin.

„Am avut o întârziere în această săptămână, de fapt, o reducere a numărului de doze alocate pentru România din tranșa de circa 180.000 de doze. Practic, am primit 80.000 și puțin de doze, cu 51% mai puțin decât era estimat. Din acest punct de vedere, așa cum am spus, am decis continuarea activităților de vaccinare, având în vedere contextul epidemiologic”, a spus Valeriu Gheorghiţă.

Vom primi 2,5 milioane de doze de vaccin Pfizer până la sfârșitul lui martie. Fiecare țară în parte a negociat calendarul livrărilor, dar și-au văzut campaniile de vaccinare date peste cap din cauza lipsei vaccinului. Dacă te-ai programat, e posibil ca rapelul tău să fi fost la exact 21 de zile. Dar să știi că o zi-două de întârziere nu sunt deloc o problemă.

„Cu siguranță poți să te gândești că, dacă prelungești puțin, nu e mare lucru. Nu au fost studiate datele, dacă prelungești timpul. Dar dacă nu ai de ales, din punct de vedere imunologic, nu ar trebui să fie o difeernță prea mare”, spune Anthony Fauci.

Centrul pentru prevenirea și controlul bolilor din Statele Unite a transmis că rapelul poate fi făcut până la șase săptămâni de la prima doză.

Exit mobile version