Avem centre de vaccinare, dar nu sunt pregătite: Nimeni nu credea că va fi nevoie de ele atât de repede

  • Cîțu ne spunea ieri că e bucuros că dezinformarea a fost combătută și suntem mulți
  • 376 de centre de vaccinare pregătite pentru Etapa 1 nu sunt pregătite

Habar nu aveau că vrem să ne vaccinăm, i-am luat prin surprindere. Premirul Cîțu ne spunea ieri că e bucuros că dezinformarea a fost combătută și suntem mulți. Dar ce face cu noi?

Peste trei sute de mii de norocoși întrevăd luminița de la capătul tunelului. Restul, să mai aștepte. Până când vom avea o platformă de înscriere care să funcționeze, în Sillicon Valley-ul Europei, cei care vor să le dea o șansă la viață bunicilor dau refresh, poate-poate prind un loc undeva, oriunde.

Mulți bolnavi cronic nu există pentru sistem și nici cei tratați în privat. Centrele de vaccinare nu sunt deschise, pentru că nimeni nu credea că va fi nevoie de ele atât de repede.

Dar e. Și îi întrebăm. De ce nu sunt folosite cele 376 de centre de vaccinare pregătite pentru Etapa 1? Când vor fi actualizate listele de bolnavi, ca să se poată programa la vaccinare? De ce nu alocă vaccinul în zonele cu cea mai mare cerere? Când ajungem la 100.000-150.000 de doze de vaccin administrat pe zi? Să fie lipsa dozelor suficiente de vaccin singura noastră grijă?