• Primim peste 4 milioane de doze de vaccin în primul trimestru
  • Primim vaccinul nelivrat de Pfizer până la sfârșitul lui martie
  • Programările la vaccinare au fost blocate, până când vor fi clarificate livrările

Nu te mai poți programa la vaccinare, pentru că organizatorii campaniei nu sunt siguri care este calendarul de livrare a vaccinurilor. Săptămâna trecută am primit jumătate din tranșa de vaccin de la Pfizer, fără să știm când vom recupera cele peste 90.000 de doze. Termenul nu este deloc generos, cantiatea se va regla abia la sfârșitul lui martie.

Până atunci, cantitatea totală de vaccin pe care o vom primi este de 2,5 milioane de doze de vaccin Pfizer, 430.000 de doze de vaccin de la Moderna și în jur de 1,3 milioane de doze de vaccin de la AstraZeneca.

Dar nimic nu mai e sigur, am văzut că intervențiile Comisiei Europene nu au avut efect până acum. Cu toate astea, obiectivele campaniei din România rămân aceleași.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare: „Perioada dificilă pentru noi este până pe 15 februarie. Este un moment pe care vrem, să îl depașim împreună. Ne menţinem acelaşi obiectiv, ca pe trimestrul întâi, şi până la sfârşitul lunii martie, să asigurăm vaccinarea a peste 1,2 milioane de persoane.”