• California pune la bătaie premii în valoarea de peste 116 milioane de dolarie pentru persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19
  • Ohio are premii de milioane, iar la New York toată comunitatea de afaceri susține vaccinarea
  • Peste 50% din persoanele din Statele Unite s-au vaccinat până acum

Vaci, joint-uri sau tombole cu premii. Sunt strategiile la care s-au gândit tot mai multe țări, pentru a vaccina în masă și a-i convinge pe sceptici.

În statul California, spre exemplu, s-au pus la bătaie peste o sută de milioane de dolari. Premiile pleacă de la 50 de dolari și ajung până la 1,5 milioane de dolari. Vor fi organizate tombole, în care 10 americani au șansa să plece acasă cu 1,5 milioane de dolari. Alte 30 de persoane vor câștiga 50.000 de dolari. Până pe 15 iunie, atunci când se încheie concursul, autoritățile speră să vaccineze aproximativ 12 milioane de persoane, adulți și copii.

„Anunțăm că punem deoparte carduri de stimulare, două milioane de carduri de stimulare pe baza principiului primul venit primul servit, pentru persoanele eligibile pentru a se vaccina. Acest lucru este eficient în zilele noastre în statul California. Dacă aveți peste 12 ani sau mai mult, puteți primi un card de stimulare de 50 de dolari”, a anunțat Gavin Newsom, guvernatorul statului California.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Până acum, California a vaccinat peste 60% din populație. Și nu este singurul stat american care își încurajează locuitorii să se vaccineze. Deși, la nivel federal, Statele Unite au trecut de 50% din populație vacinată, obiectivul este ca până pe 4 iulie să treacă de 70%. Ohio are premii de milioane, iar la New York toată comunitatea de afaceri susține vaccinarea, cu premii plecând de la cartofi prăjiți până la invitații la balul guvernatorului.