• Madridul și Insulele Canare vaccinează și noaptea
  • Cele două regiuni spaniole vor să accelereze imunizarea pentru a promova turismul și, implicit, economia locală

Localnicii se pot imuniza la orice oră începând de luni. Oricine are peste 38 de ani se poate programa singur, iar de luni vaccinarea se face și pe timpul nopții, la spitalul construit în pandemie, Isabel Zendal, și la centrul Wizink Center din Madrid.

Campania de vaccinare tocmai a ajuns la grupa de varstă sub 50 de ani și este vorba de foarte multe persoane care vor să se imunizeze înaintea vacanței de vară. Spitalele madrilene imunizează seruri de la Pfizer, Moderna, Janssen și cu Astra Zeneca, doar pentru cei peste 60 de ani.

Inclusiv în arhipelagul „Insulelor Norocoase”, serviciul de 24 de ore a fost instituit la un punct de vaccinare în masă, deschis în Tenerife, la o sală sportivă. Echipele de medici și de asistente lucrează împreună cu medicii de familie și au mărit capacitatea de vaccinare la 12.000 de persoane pe zi. Pentru asta au fost create 60 de posturi de vaccinare care vor funcționea necontenit, zi și noapte.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII

Ținta de vaccinare propusă de guvern este de 70%, până la finalul verii. Și se pare că se va atinge: 24 de milioane de persoane au primit cel puțin o injecție (51,37%) și aproape 16 milioane au fost imunizate complet. Numărul celor care nu vor să se vaccineze a scăzut la 4%, în timp ce aproape jumătate dintre spanioli spun că își doresc să se vaccineze cât mai repede.

Este cel mai înalt procentaj din UE, 49% în favoarea vaccinării.