• Centrul drive-thru din Piaţa Constituţiei ar cuprinde patru puncte de vaccinare
  • Acesta ar fi amenajat pe suprafața a 240 de locuri de parcare și va fi folosit până în septembrie
  • Și la Arad a început amenajarea unui astfel de centru în parcarea unui hipermarket

Este oficial! Și Capitala va avea centru de vaccinare drive-thru. Va fi în fața Parlamentului.

Consilierii municipali au aprobat, marți, în ședința Consiliului General al municipiului București (CGMB), un proiect de hotărâre privind utilizarea temporară a unei părți din parcajul situat în Piața Constituției, din Sectorul 5. Proiectul de hotărâre a primit 52 de voturi „pentru” și două „împotrivă”, iar centrul de vaccinare de tip drive-through ar putea fi disponbil săptămâna aceasta.

„După cum ştiţi, mâine (miercuri – n.r.) o să avem o nouă şedinţă de Consiliu General destinată bugetului pe anul 2021. În şedinţa de azi (marți -n.r.) avem câteva subiecte importante. În primul rând, avem centrul de vaccinare din Piaţa Constituţiei. Este o metodă pe care au folosit-o alte ţări cu mare succes, vaccinarea direct din maşină, fără programare. Avem un spaţiu generos la Piaţa Constituţiei şi suntem gata să îl lansăm chiar săptămâna aceasta”, a spus primarul Nicușor Dan.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Prefectul Capitalei, Alin Stoica a anunțat ieri că mai multe centre drive-thru se vor deschide în scurt timp. Centrul drive-thru din Piaţa Constituţiei ar cuprinde patru puncte de vaccinare, potrivit proiectului de hotărâre. Acesta ar fi amenajat pe suprafața a 240 de locuri de parcare și va fi folosit temporar, până la data de 12 septembrie.

Și la Arad a început amenajarea unui astfel de centru în parcarea unui hipermarket, unde se va administra serul de la Pfizer fără programare.

Vaccinarea în mașină a început deja la Deva și la Cluj

La Deva s-au vaccinat aproape 1.300 de oameni în primul weekend. La Cluj, centrul drive-thru a fost deschis la prânz și până aseară se vaccinaseră peste 350 de oameni. Au fost oameni care au venit și din alte orașe să se vaccineze ieri: din Bistrița, Alba și Bucuresti.

Vaccinarea în centrele drive-thru durează în jur de 15 minute, însă pentru o desfășurare mai rapidă, medicii îți recomandă să vii pregatit cu formularele printate si completate. Acestea se descarcă de pe site-ul ROvaccinare și cel mai important este că te poti vaccina fără programare, trebuie doar să vii cu mașina.