Capitala va avea centru de vaccinare drive-thru în fața Parlamentului

Este oficial! Și Capitala va avea centru de vaccinare drive-thru. Va fi în fața Parlamentului.

Consilierii municipali au aprobat, marți, în ședința Consiliului General al municipiului București (CGMB), un proiect de hotărâre privind utilizarea temporară a unei părți din parcajul situat în Piața Constituției, din Sectorul 5. Proiectul de hotărâre a primit 52 de voturi „pentru” și două „împotrivă”, iar centrul de vaccinare de tip drive-through ar putea fi disponbil săptămâna aceasta.

„După cum ştiţi, mâine (miercuri – n.r.) o să avem o nouă şedinţă de Consiliu General destinată bugetului pe anul 2021. În şedinţa de azi (marți -n.r.) avem câteva subiecte importante. În primul rând, avem centrul de vaccinare din Piaţa Constituţiei. Este o metodă pe care au folosit-o alte ţări cu mare succes, vaccinarea direct din maşină, fără programare. Avem un spaţiu generos la Piaţa Constituţiei şi suntem gata să îl lansăm chiar săptămâna aceasta”, a spus primarul Nicușor Dan.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica a anunțat ieri că mai multe centre drive-thru se vor deschide în scurt timp. Centrul drive-thru din Piaţa Constituţiei ar cuprinde patru puncte de vaccinare, potrivit proiectului de hotărâre. Acesta ar fi amenajat pe suprafața a 240 de locuri de parcare și va fi folosit temporar, până la data de 12 septembrie.

Și la Arad a început amenajarea unui astfel de centru în parcarea unui hipermarket, unde se va administra serul de la Pfizer fără programare.

Vaccinarea în mașină a început deja la Deva și la Cluj

La Deva s-au vaccinat aproape 1.300 de oameni în primul weekend. La Cluj, centrul drive-thru a fost deschis la prânz și până aseară se vaccinaseră peste 350 de oameni. Au fost oameni care au venit și din alte orașe să se vaccineze ieri: din Bistrița, Alba și Bucuresti.

Vaccinarea în centrele drive-thru durează în jur de 15 minute, însă pentru o desfășurare mai rapidă, medicii îți recomandă să vii pregatit cu formularele printate si completate. Acestea se descarcă de pe site-ul ROvaccinare și cel mai important este că te poti vaccina fără programare, trebuie doar să vii cu mașina.

Exit mobile version