1,3% din totalul persoanelor infectate în România au fost vaccinate anti-COVID cu o doză sau cu ambele doze, potrivit statisticii realizate de Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Potrivit directorului INSP, Adriana Pistol, în România au fist raportate peste 28.000 de persoane infectate care au fost vaccinate cu o singură doză.

Procentual, asta înseamnă 0,52% din totalul de 5,3 milioane de persoane vaccinate cu cel puţin o doză. 53% dintre acestea s-au infectat în primele 14 zile după vaccinare, a anunţat Adriana Pistol.

Recomandări

IOHANNIS CONVOACĂ CSAT-UL
ARUNCI JUMĂTATE DIN CE CUMPERI
S-A DECIS COMASAREA
TRUMP ȘI DESANTIS, ALIAȚI?
DE CE SĂ NU ȚII TELEFONUL ÎN OREZ
OPOZIȚIA CRITICĂ IDEEA COMASĂRII

De asemenea, la 1.82% din totalul persoanelor care au avut un test pozitiv de infecţie cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea primei doze de vaccin, a survenit decesul din cauza COVID-19, arată INSP.

Statistica privitoare la persoanele vaccinate cu ambele doze care s-au infectat arată că există 38.604 de cazuri. Procentual, reprezintă 0,84% din totalul persoanelor vaccinate cu două doze. 70% dintre aceste cazuri au fost confirmate la peste patru luni de la a doua doză.

La 0.76% din totalul persoanelor care au avut un test pozitiv de infecţie cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea celei de a doua doze de vaccin, a survenit decesul din cauza COVID-19, precizează INSP.

În total, este vorba despre un procent de 1,3% de persoane infectate din totalul de români vaccinaţi cu una sau cu două doze.

Statistica a fost realizată în perioada 27 decembrie 2020 – 30 septembrie 2021.