• Britanicii spun că imunitatea după vaccinare ar putea să dureze chiar ani
  • Vom avea nevoie de a treia doză doar în cazuri excepționale
  • Unele companii producătoare de vaccin au început să lucreze la a treia doză de vaccin

Răspândirea tulpinii din India ne face să ne gândim tot mai mult la momentul în care vaccinurile administrate acum nu vor mai fi la fel de eficiente. Mary Ramsay, director pentru imunizare la Institutul englez de Sănătate Publică, spune că vom avea nevoie de a treia doză doar în cazuri excepționale.

Autoritățile din Marea Britanie spun că imunizarea în urma vaccinul ar putea dura mai mult decât era anticipat până acum. Chiar dacă studiile de până acum ne asigură protecția doar pentru cel primele 6 luni, britanicii spun că ea ar putea să dureze chiar ani, fără să mai fie nevoie de o altă doză.

Ei cred că un alt rapel ar putea fi introdus doar dacă apare o variantă total diferită a virusului la care serurile de până acum să nu mai răspundă. Firmele producătoare de vaccin spun că până acum tulpinile nu pun în pericol eficiența vaccinurilor. În continuare se analizează eficacitatea la tulpina din Africa de Sud și în curând ar trebui să avem date despre cea indiană.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Unele companii producătoare de vaccin au început chiar să lucreze la a treia doză de vaccin. Compania Moderna are în analiză o astfel de variantă care spun ei că ar putea fi gata până la finalul anului. Și Pfizer a spus că nu exclude să introducă o a treia doză de vaccin, Albert Bourla, CEO-ul companiei a spus chiar că am putea avea nevoie de un vaccin anual.

Valeriu Gheorghiță ne-a spus în cadrul ședinței săptămânale a CNCAV că este prea devreme să vorbim de o doză suplimentară, ținând cont că vaccinurile existente sunt în continuare eficiente împotriva tulpinilor apărute.