• Guvernatorul statului Ohio a anunțat că locuitorii care se vaccinează împotriva COVID-19 pot câștiga 1 milion de dolari
  • De la data anunțului, numărul persoanelor vaccinate a crescut și a ajuns la un record pentru ultimele trei săptămâni
  • Autoritățile sanitare din stat spun că anunțul și-a atins obiectivul

Autoritățile sanitare din statul Ohio, SUA, au declarat luni că peste 25.400 de vaccinuri anti-COVID-19 au fost administrate vineri, la două zile după anunțarea loteriei, un număr record pentru ultimele trei săptămâni, relatează NBC News.

Guvernatorul statului Ohio, Mike DeWine, a anunțat pe Twitter că cei care se vaccinează împotriva COVID-19 se pot înscrie într-o loterie cu un câștig de 1 milion de dolari. Vaccinările pentru rezidenții cu vârste cuprinse între 30 și 74 de ani au crescut cu 6%, după ce timp de câteva săptămâni numărul imunizărilor era în scădere.

„Nu numai că ne-am atins obiectivul de creștere a gradului de conștientizare și interesul populației, dar am încetinit ceea ce a fost un declin constant și, la anumite grupe de vârstă, observăm o creștere din nou”, a declarat directorul de stat pentru sănătate Stephanie McCloud.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Locuitorii din Ohio cu vârste de peste 18 ani care au primit cel puțin o doză de vaccin anti-COVID-19 pot intra în cursă pentru a câștiga unul dintre cele cinci premii de 1 milion de dolari. De asemenea, cei cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani, care s-au vaccinat, pot câștiga una din cele cinci burse pentru studii la facultăți de stat sau private.