• Ieri au fost vaccinați 12.500 de oameni
  • Peste 300.000 de oameni s-au înscris deja pentru a fi imunizați
  • Sunt 110.000 de doze de vaccin necesare pentru rapel
  • Au fost vaccinați doar 4600 de bătrâni din centrele de stat sau private

De astăzi începe administrarea celei de-a doua doze pentru cei care și-au făcut-o pe prima acum trei săptămâni. E de luat în seamă, pentru că efectele adverse ceva mai serioase apar după rapel.

Azi sunt programați aproape o mie de medici și asistente sunt pe lista din prima zi. Cu siguranță o să depășim pragul de 200.000 de doze de vaccin administrate.

Până la sfârșitul lui ianuarie, avem nevoie de aproape 110.000 de doze de vaccin pentru rapel. Pe care le avem. Sperăm totuși să se deschidă mai multe centre de vaccinare.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Deși ministrul Vlad Voiculescu ne-a spus că va fi criză de vaccin și nu poate fi menținut nici ritmul de 16.000 de doze administrate pe zi. Avem acestă rezervă, pentru că în prima săptămână s-a vaccinat foarte puțin.

A început deja a doua etapă. Câți oameni s-au înscris deja?

S-au înscris peste 300 de mii. Iar înscrierile sunt făcute până în februarie. Sunt mulți oameni care au mare nevoie de vaccin, bolnavi sau bătrâni, iar platforma dă erori.

Câți oameni au fost imunizați?

Ieri, au fost vaccinați aproape 12.500 de oameni. Este un record pentru o zi de sâmbătă, dar tot nu a fost atins target-ul de 20.000 fixat de Gheorghiță.

La sfârșitul acestei săptămâni ar fi trebuit să fie vaccinați 40.000 de bătrâni sau bolnavi. Și, ce să vezi, au reușit abia puțin peste 10 la sută din ce și-au propus. Au fost județe în care campania nu a început, pentru că nu ajunseseră kiturile de vaccinare.