• Avem nevoie de 108.294 de doze pentru rapel, în ianuarie.
  • Luni mai primim o tranșă de vaccin Pfizer.
  • Valeriu Gheorghiță spune că  ne ajunge vaccinul pentru următoarele 20 de zile.

Suntem, oficial, în a doua etapa a campaniei de vaccinare. Teoretic, cifrele ar fi putut să decoleze. Practic, au fost vaccinați 16.057 de oameni.

Cu 2.700 mai mulți decât în ziua precedentă, atunci când ar fi trebuit să înceapă în forță vaccinarea în centrele de bătrâni.

Numai că vestea bună că începem a doua etapă a venit, în același timp, cu vestea proastă că o să primim mai puțin vaccin de la Pfizer, în săptămânile următoare, pentru că fabrica din Belgia este în reorganizare.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Uite ce a spus ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății: „Vom putea continua această campanie, pentru că în acest moment avem o oarecare rezervă, care pe de o parte ne asigură acel rapel de care au nevoie cei care s-au vaccinat deja cuprima doză de vaccin și avem, de asemenea o rezervă de circa 100.000 de vaccinuri.”

Din momentul în care Valeriu Gheorghiță a anunțat că din flacoanele de Pfizer poate fi extrasă a șasea doză de vaccin noi ne-am apucat de calculat. Am făcut calcule pe baza stocului de ser pe care îl aveam în acel moment. Și așa am stabilit că am primit 524.510 doze de vaccin, din care, firesc, s-au mai pierdut câteva. Ca să avem rapel pentru toți cei vaccinați în toată luna ianuarie avem nevoie de 108.294 de doze de vaccin. Asta înseamnă că 233.856 de doze pot fi planificate pentru vaccinarea unor noi beneficiari. Cam cât populația Ploieștiului.

Cât timp ne mai ajunge acest vaccin?

Luni mai primim o tranșă de vaccin Pfizer. Va fi mai mică decât cele de până acum, cu 40%, așa ne-a spus  Valeriu Gheorghiță. Colonelul spune că  ne ajunge vaccinul pentru următoarele 20 de zile.  Nu știm, însă în ce ritm intenționează să vaccineze, pentru că cerere este. În jur de 190 de mii de oameni au deja o programare la vaccin.