Ce părere au antreprenorii despre vaccinarea angajaților la locul de muncă?

Pacienții cu transplant sau aflați pe lista de așteptare pentru transplant au prioritate la vaccinare Sursă foto: Mediafax Foto/AP
  • Angajații, împreună cu angajatorul, vor organiza centre de vaccinare la muncă
  • Florin Cîțu dorește să se poată programa mai multe persoane decât în prezent
  • Florin Cîțu: „Dacă avem succes, putem să vaccinăm peste 5 milioane de persoane până la sfârșitul lunii mai”

Apar noutăți în campania de imunizare. Angajații și membrii familiilor lor se vor putea vaccina la locul de muncă.
Premierul Florin Cîțu a anunțat azi mai multe schimbări.

„Am luat decizia de a elimina, de exemplu, numărul de persoane care pot fi înregistrate de un aparținător. Asta știați că erau 9 persoane. Vom elimina și se pot înscrie mai multe persoane în platformă. Vaccinarea este singura solutie de a ieși din această pandemie. Avem acum dozele necesare, avem mai multe, dacă avem succes putem să vaccinăm peste 5 milioane de persoane până la sfârșitul lunii mai”, a spus Florin Cîțu, prim-ministrul României.

Antreprenorii au comentat deja măsurile. Florin Jianu, președintele Consiliului Național al IMM-urilor, spune că firmele, împreună cu salariații, trebuie să se organizeze pentru vaccinare.

„Există două posibilități. Unu, angajații IMM-urilor sau deținătorii de astfel de IMM-uri să sune la DSP cu trei zile înainte să se poată programa împreună cu angajații să poată să facă aceste vaccinuri sau să meargă la alți parteneri să organizeze aceste centre. Sau a treia posibilitate e să meargă în cadrul companiilor mare, care pot să facă aceste vaccinuri”, a spus Florin Jianu.