Să știi că în acest moment avem în congelatoare vaccin suficient să imunizăm 120 de mii dintre noi. Și-n 7 zile mai primim încă o tranșă.
Doar că ceea ce anunță autoritățile nu se întâmplă deloc, dar deloc în realitate. Să îți explic. Și Cîțu și Gheorghiță ți-au promis că se vor face 20 de mii de imunizări pe zi. Nu le-a ieșit.

De două zile, cu toate declarațiile triumfaliste, nu trecem de 17 mii de imunizări în 24 de ore. Oricum, cei care gestionează imunizarea nu-s deloc atenți la cifre. Și la doze. Nu și-au dat seama că în centrul de la Timișoara n-au mai ajuns vreo 2 mii de doze. Ne-am prins noi. Și Pfizer, care răspundea de livrare. Și care a găsit cutiile uitate de transportator la fabrică. Din birourile ministerelor vaccinarea la noi e un succes. Dar, coordonatorii campaniei nu au, încă, răspunsuri clare la întrebări simple.

Când vor fi vaccinați profesorii? În câte clinici private și când se va face imunizarea? Sunt pregătiți medicii și asistenții care vor vaccina seniorii, bolnavii cronic și profesorii? Avem suficiente materiale sanitare pentru imunizare? Când deschidem listele pentru cei sub 65 de ani, care așteaptă vaccinarea?

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
TAYLOR SWIFT AR PUTEA DEVENI ȘI ACTRIȚĂ
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ