• Pe 15 ianuarie începe etapa a doua de vaccinare
  • În Capitală, beneficiarii se pot imuniza la unul dintre cele 23 de centre
  • În țară au rămas mai puține puncte de vaccinare față de numărul anunțat inițial

Astăzi trecem în etapa a doua de vaccinare, iar cine face parte din categoriile vizate, de la ora 15, se poate programa pe platformă. Nu se știe însă câte centre vom avea de luni, atunci când imunizarea va începe efectiv.

În Capitală, cei înscriși se pot imuniza la unul din cele 23 de puncte amenajate la spitalele Universitar, Colțea, Floreasca, Matei Balș, Obregia, Institutul Marius Nasta și la Institutul Național de Recuperare a capacității de muncă. Centrele sunt deschise pentru cei cu vârsta 65 de ani, bolnavii cronici și angajații din domeniile cheie. În centrele rezidențiale, vor merge echipe mobile, care îi vor vaccina pe beneficiari.

Gheorghiță a spus inițial că vor fi peste o mie de centre în țară, apoi a anunțat că vor fi 750. E greu de crezut că luni le vom avea pe toate. Uite, spre exemplu, în Timiș, din cele 32 anunțate în primă fază, au rămas doar 8. Dintre acestea, 3 sunt în Timișoara: două la Iulius Mall și unul la spitalul CFR. În județul Dolj, din cele 26 de centre inițiale luni vor fi deschide doar 4. La fel și în județul Brașov, după a precizat directorul DSP.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
IA MISS-UL LA 60 DE ANI
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.