• Oficial, directorul general al companiei farmaceutice americane Pfizer, Albert Bourla, a declarat că populația va avea nevoie de o a treia doză de vaccin anti-COVID-19 într-un interval de 8-12 luni
  • Scopul este acela de a proteja împotriva mutațiilor virusului SARS-CoV-2 care vor apărea între timp
  • Încă de la începutul anului, s-au dezvoltat și răspândit mai multe variante ale coronavirusului, cele mai cunoscute fiind noile tulpini din Marea Britanie, India, Africa de Sud, Brazilia

Încă de la începutul anului, s-au dezvoltat și răspândit mai multe variante ale coronavirusului, cele mai cunoscute fiind noile tulpini din Marea Britanie, India, Africa de Sud, Brazilia, mai vulnerabile fiind persoanele nevaccinate.

În cadrul Delphi Economic Forum VI din Atena, Albert Bourla a anunțat că intenționează să renunțe la drepturile asupra brevetelui pentru vaccin. În plus, compania are capacitatea de a produce serul atât cât este necesar, adăugând că Pfizer ar putea să producă 3 miliarde de doze de vaccin anti COVID-19, la nivel Mondial, în 2021, și 4 miliarde de doze în 2022, anunță Greekreporter.com.

Toate vaccinurile, în special Pfizer și Moderna, care se bazează pe ARN mesager, trec printr-un proces de producție foarte complex, în timp ce mașinăriile specializate au trebuit să fie construite încă din 2020.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Singurul motiv pentru care avem vaccinuri în prezent este că avem o industrie farmaceutică puternică. Dacă nu am avea-o, ne-am plânge victimele. O astfel de propunere (n.r. dreptul oricui să obțină brevetele) ar avea un impact major asupra acestei industrii”, a subliniat el.

Imunitatea după administrarea vaccinului anti COVID va dura „cel puțin șase luni”

Întrebat cât va dura imunitatea după vaccinarea cu Pfizer, Bourla a spus că va rămâne cel puțin șase luni, adăugând că va fi necesară o a treia doză de ser într-un interval de 8-12 luni.

Întrebat dacă vaccinarea va trebui repetată în fiecare an, el a afirmat că, într-adevăr, va trebui să ne imunizăm anual după cea de-a treia doză.

„Vom vedea cât de des trebuie să facem acest lucru, rămâne de văzut. Un scenariu probabil este că va fi necesară o a treia doză, undeva între șase și 12 luni și, ulterior, va exista o reimunizare anuală. Toate aceste lucruri trebuie confirmate”, a declarat CEO-ul Pfizer.

Medicamentul pentru tratarea COVID-19 ar putea fi disponibil în curând

Directorul executiv al Pfizer spune că are „motive întemeiate” să creadă în succesul medicamentului oral experimental pentru tratarea COVID-19 dezvoltat de companie.

Albert Bourla a spus luna trecută că speră că medicamentul oral antiviral COVID-19 va fi disponibil până la sfârșitul anului.

Conform acestuia, medicamentul antiviral a arătat o activitate puternică împotriva SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19, în studiile de laborator, scrie Reuters.

„În acest moment avem motive foarte bune să credem că poate avea succes”, a spus Bourla la un forum economic din Atena.