• În total, de la începutul vaccinării anti COVID-19 cu Pfizer / BioNTech în Franța, au fost analizate 16.030 de cazuri în care au apărut efecte adverse
  • În mare parte, au fost reacții comune, cum ar fi durerea de braț sau cea de cap
  • 5 cazuri de miocardită au fost depistate în Franța în urma imunizării cu serul anti COVID de la Pfizer

Cinci cazuri de miocardită, o inflamație a mușchiului cardiac, au fost depistate în Franța la persoanele vaccinate cu serul de la Pfizer/BioNTech, fără să fie stabilită o cauză în acest moment, potrivit autorităților sanitare franceze, transmite Le Figaro.

Monitorizarea cazurilor a venit dipă ce în Israel, mai mulți bărbați tineri au suferit de miocardită după rapelul cu Pfizer.

Aceste efecte adverse „vor face obiectul unei monitorizări specifice și vor fi împărtășite la nivel european”. Ele „nu pun la îndoială beneficiile vaccinului”, au mai transmis autoritățile franceze.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

16.030 cazuri de efecte adverse, majoritatea „de așteptat”, nefiind grave

În total, de la începutul vaccinării cu Pfizer/BioNTech, au fost analizate 16.030 de cazuri de efecte adverse, în mare parte „de așteptat”, cum ar fi durerea la locul injectării sau durerile de cap, la peste 13.660.000 de injectări administrate până în data de 22 aprilie, în Franța.

Agenția Națională pentru securitatea medicamentelor (ANSM) a confirmat în februarie un simptom în urma vaccinării cu serul Pfizer și anume, creșterea tensiunii arteriale.