• Măsura vine pentru a preveni creșterea numărului de infectări.
  • Premierul Franței îndeamnă angajatorii să încurajeze personalul să lucreze de acasă.
  • La Paris vor fi deschise mai multe centre de vaccinare în perioada următoare.

Cluburile de noapte din Franța vor primi ordin să se închidă timp de patru săptămâni, începând din acest weekend pentru a contracara o creștere a numărului de infectări care a pus spitalele la grea încercare. Elevii se vor confrunta, de asemenea, cu o distanțare socială mai strictă și cu utilizarea extinsă a măștilor de față, în condițiile în care ratele de infectare au crescut în rândul tinerilor.

„Cu toții am avut tendința de a coborî garda” în ultimele săptămâni, a spus prim-ministrul francez Jean Castex. Acesta a declarat că angajatorii ar trebui să încurajeze personalul să lucreze de acasă și a îndemnat oamenii să reducă angajamentele sociale, cum ar fi petrecerile de la birou pe măsură ce se apropie sărbătorile de sfârșit de an. De acum înainte vor fi necesare certificatele verzi pentru localurile unde se mănâncă în piețele de Crăciun în aer liber, a spus el.

„Situația necesită un efort atât individual, cât și colectiv. Dar nu mai este timpul pentru lockdown”, a spus el, citând o rată de vaccinare în Franța de aproape 90% din populația eligibilă.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Vaccinările ar putea fi extinse, de asemenea, la copiii cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani, iar persoanele de peste 65 de ani nu vor mai avea nevoie de programări pentru a primi vaccinuri de rapel. Actualele centre de vaccinare se străduiesc să facă față cererii în marile orașe – aproximativ 10 milioane de persoane au primit deja vaccinurile de rapel.

Proprietarii de cluburi de noapte au reacționat cu furie la noua închidere, după ce au fost deja închise pentru cea mai mare parte a iernii și primăverii trecute, înainte de a fi redeschise în iulie.