Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că vineri Comisia Europeană ar putea aproba vaccinul Pfizer pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani.3

Anunţul a fost făcut marţi în cadrul unei conferinţe de presă.

„Avem confirmarea că pe 25 noiembrie Agenţia Europeană a Medicamentului va face recomandarea de autorizare. Probabil că pe 26 Comisia Europeană va autoriza vaccinul de la Pfizer pentru a fi administrat la grupa de vârstă 5-11 ani. Cred că la mijlocul lunii decembrie şi vaccinul de la compania Moderna va primi recomandarea de autorizare pentru grupa de vârsta 6-11 ani”, a spus Valeriu Gheorghiţă.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Dozajul pentru categoria de vârstă 5-11 ani este de 10 micrograme cu două doze la interval de 21 de zile. Sunt flacoane cu 10 doze care au stabilitate la temperatura de două grade timp de 10 săptămâni, a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Potrivit autorităţilor, vor fi trei posibilităţi de vaccinare, în cabinetele organizate în centrele adresate populaţiei generale, în centrele din unităţile sanitare şi în cabinetele de medicină de familie. Momentul când va începe efectiv vaccinarea ţine de livrarea dozelor, a precizat Gheorghiţă.

Acesta a mai spus că au început pregătirile pentru organizarea din punct de vedere logistic a campaniei de vaccinare.

„Situaţia preliminară legată de numărul de cabinete de vaccinare adresate copiilor de 5-11 ani. Sunt identificate aproximativ 45 de cabinete în unităţile sanitare şi alte 135 în centrele în unde se foloseşte vaccinul Pfizer”, a adăugat Valeriu Gheorghiţă.