• Ai șanse să fii vaccinat anti-COVID-19 pe banii companiei la care lucrezi
  • Peste 20.000 de persoane vor fi vaccinate cu serul AstraZeneca
  • FT: Ţările cu un ritm lent de vaccinare vor înregistra o redresare economică slabă

Dacă lucrezi în Cluj s-ar putea să primești un bonus de la angajator: imunizarea. Peste 20.000 de angajați care lucrează pe o platformă industrială din oraș vor fi vaccinați cu serul AstraZeneca. În total, patru centre de vaccinare vor fi deschise în Cluj-Napoca, pe cheltuiala unor companii private.

„Este vorba de o serie de centre cu circuit închis și care să meargă în baza unor programări pe liste, fără acea programare în platformă”, a spus Irina Munteanu, subprefectul Clujului.

Și în Timișoara firmele private se implică în campania de vaccinare. Printre ei este și directorul Continental România, cel mai mare jucător local din producţia de componente auto. Într-o săptămână, la centrul de lângă sediul companiei au primit serul aproape 1.500 de persoane.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„Noi am amenajat tot, iar statul a pus la dispoziție doctorii și s-a ocupat de partea cu vaccinul. Am văzut colegi. Ei apreciază foarte mult că aici s-a deschis aici, un centru, lângă companie, unde este foarte ușor de ajuns de la noi”, a spus Christian von Albrichsfeld, manager general la Continental Automotive România

Ţările cu multe cazuri noi și cu un ritm lent de vaccinare vor înregistra o redresare economică slabă, scrie publicația britanică Financial Times. În România, numărul șomerilor estimat pentru luna februarie a anului 2021 a fost de 478.000 de persoane, în creştere cu 0,84% faţă de ianuarie, arată datele Institutului Naţional de Statistică.