• Bătrânii din Zimbabwe stau la coadă la un singur spital pentru vaccinul chinezesc Sinopharm
  • AstraZeneca nu este suficient de bun pentru nordul global, dar este suficient de bun pentru sudul global
  • China a donat sute de mii de doze de Sinopharm către Zimbabwe
  • Brazilia a primit peste 1 milion de doze de AstraZeneca prin COVAX

În timp ce 19 țări din Europa au renunțat la vaccinarea cu AstraZeneca sau o fac selectiv, în funcție de vârstă, locuitorii din țările sărace stau la cozi pentru orice tip de ser.

În condițiile în care peste trei milioane de oameni au murit din cauza coronavirusului, pare un lux să îţi alegi vaccinul.

În țările din America Latină pur și simplu nu sunt suficiente opțiuni pentru a renunța la serurile AstraZeneca și J and J. În Africa, Uniunea Africană a împărțit deja până la 220 de milioane de doze de J and J în cele 55 de state ale sale. COVAX a livrat 17,4 milioane de vaccinuri anti-covid în 36 de țări africane și peste 17 milioane de doze de AstraZeneca. Zimbabwe a primit o donație de vaccin din China și speră să vaccineze cu Sinopharm 60% din populația sa de 14 milioane. Brazilia a primit deja peste 1 milion de doze de AstraZeneca prin COVAX.

Recomandări

VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?

Multe dintre ele nu își permit să le cumpere. Vaccinurile bazate pe tehnologia ARN cum sunt cele de la Pfizer și Moderna, utilizate pe scară largă în SUA și în țările europene sunt de obicei de până la de patru ori mai scumpe decât vaccinul AstraZeneca sau vaccinul J and J. Iar o mare parte din lumea în curs de dezvoltare nu are posibilitatea să îl cumpere. În plus, inițial vaccinurile aveau anumite condiții de păstrare, iar țările sărace nu aveau posibilitatea să cumpere aparatură specială pentru ele. Doar cei de la Pfizer oferă vaccinurile făcute de ei la prețuri mai mici către Uniunea Africană.