• Potrivit platformei ROVACCINARE, în acest moment, sunt peste 150 000 locuri disponibile în centrele de vaccinare
  • În unele judeţe, sunt mii de oameni pe listele de aşteptare, deşi sunt locuri disponibile pentru serul solicitat
  • Medicii din centrele de vaccinare spun că realitatea nu corespunde cu datele autorităţilor

UPDATE 18.30 Reacția STS

Purtătorul de cuvânt al STS, instituţia care gestionează platforma ROVACCINARE, ne-a transmis că toate datele din platformă sunt corecte, că nu este absolut nicio eroare. Iar informaţiile privind centrele de vaccinare şi capacitatea zilnică de vaccinare în fiecare centru sunt transmise de către DSP-uri.

Pe de altă parte, cei de la DSP Mehedinţi precizează într-un comunicat de presă că la locaţia amintită mai devreme este un singur centru de vaccinare, cu trei fluxuri, pentru Pfizer şi Moderna. Şi tot potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii DSP Mehedinţi, în ultimele 24 de ore, la acel centru de vaccinare, vorbim de Sala Polivalentă din Drobeta Turnu Severin, au fost vaccinate 210 persoane. Deci, care este realitatea nu ştim în acest moment.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Mehedinți e primul județ fără nicio persoană pe lista de așteptare la vaccinare. În același timp, în Cluj sunt 32.000 de înscriși pe listă, cu toate că ambele județe au un număr similar de locuri disponibile. Și contradicțiile nu se opresc aici.

Recomandări

NEGULESCU IA PREMIU PENTRU ȘTIINȚĂ
HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
FBI CERCETEAZĂ PRĂBUȘIREA DIN BALTIMORE
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ

Platforma de vaccinare e una, realitatea din centre e alta. La Drobeta Turnu Severin, de exemplu, la Sala Polivalentă, apar două centre de vaccinare Pfizer, deși nu găsești decât unul, cu trei fluxuri de vaccinare. Potrivit platformei, aici sunt disponibile, acum, aproximativ 800 de locuri. Medicul coordonator al centrului, Liliana Stoican, contrazice autorităţile de la Bucureşti.

Medicul Liliana Stoican: „Sunt informaţii eronate. Eu v-am spus exact cum stăm. La nivelul judeţului nostru, numărul celor care aşteaptă este deja de peste o mie.”

Reporter: „Mai aveţi locuri libere?”

Medicul Liliana Stoican: „Nuuu, nici vorbă.”

Claudiu Stanciu este din Drobeta Turnu Severin. S-a programat la vaccinare în etapa a treia. Spune că a stat mai bine de trei săptămâni pe lista de aşteptare.

Claudiu Stanciu, pacient: „Trei săptămâni. Am primit SMS-ul, cred că la începutul săptămânii, pe luni. Am răspuns imediat. Imediat ne-au contactat pentru vineri seara, la ora 7 şi suntem prezenţi la vaccinare.”