Un medic povesteşte că a avut nevoie de ore întregi pentru a convinge două surori să meargă spital deşi erau bolnave de COVID şi aveau saturaţia de oxigen foarte mică. Pentru una a fost prea târziu, cealaltă regretă, a povestit specialistul.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”
XXX FĂRĂ NECUNOSCUTE

Medicul Sandra Alexiu a relatat pe Facebook una dintre dramele pandemiei în care două femei de la ţară au refuzat să meargă la spital deşi erau bolnave.

Acum două săptămâni am primit rezultatul testelor lor, două surori pe care nici nu mai ştiu de când nu le-am văzut. Am sunat pe numărul din raport şi mi-a răspuns sora mai mare, vorbind cu greu, cu pauză după fiecare cuvânt. În fundal se auzea tuşind sora cea mică, leat cu mine. Cineva din familie le-a dus la insistenţa mea un pulsoximetru…pozele ecranului mi-au tăiat şi mie respiratia: 51% şi 72%. Mi-au trebuit ORE să le conving să plece la spital. Frica faţă de <ororile din spital> de care auziseră la televizor le paralizase”, a relatat Sandra Alexiu.

Una dintre cele două femei a murit în spital, iar sora sa i-a povestit medicului că regretă foarte mult decizia luată.

Pentru sora mai mică a fost prea târziu. Pentru ea am auzit clopotul bisericii în urmă cu câteva zile şi pentru amintirea ei şi a celorlalţi pe care i-am pierdut în Valea asta a plângerii care a ajuns România, mi-am pus masca neagră. Sora cea mare a venit astăzi, după două săptămâni de la testare, la cabinet. În doliu, mi-a spus pustiită cât regretă deciziile ei şi cât de mare e diferenţa faţă de ce a văzut la televizor şi felul în care se poartă oamenii din spital cu bolnavii ca ea sau sora ei”, a mai spus medicul.

Concluzia medicului este că oamenii sunt dezinformaţi şi iau decizii greşite.

De ce se întâmplă asta? Eu sper ca realizatorii, producătorii, prezentatorii, regizorii acelor emisiuni sau autorii acelor <live> uri de pe social-media să-şi găsească liniştea atunci când şi femeia asta amărâtă de la ţară va fi împăcată”, a încheiat medicul Sandra Alexiu.