Agenţia Europeană pentru Medicamente din Europa a recomandat joi adăugarea unui tip rar de inflamaţie a coloanei vertebrale ca posibil efect secundar al vaccinului COVID-19 de la Johnson & Johnson.

Rapoartele despre această afecţiune s-au aflat, de asemenea, la baza deciziei de oprire temporară a testelor în stadiile incipiente de dezvoltare atât pentru injecţiile AstraZeneca cât şi pentru J & J, care se bazează pe tehnologie similară, relatează Mediafax, care citează Reuters.

Oferind actualizări cu privire la siguranţa tuturor vaccinurilor împotriva coronavirus, Agenţia Europeană pentru Medicamente a spus şi că evaluează rapoartele privind o afecţiune rară ale sângelui, cunoscută sub numele de sindrom de scurgeri capilare, după inocularea cu vaccinul Moderna.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

EMA a declarat că a înregistrat şase cazuri de sindrom de scurgeri capilare şi că evaluează toate datele, dar nu este încă clar dacă există o asociere cauzală.

EMA a spus şi că în prezent nu există dovezi ale unei posibile legături între cazurile rare de sindrom inflamator multisistem şi vaccinurile pe bază de ARNm.

Agenţia a reamintit că riscurile vaccinării sunt foarte reduse, iar beneficiile depăşesc cu mult riscurile.