• Săptămâna trecută, Germania a anunțat noi măsuri pentru persoanele nevaccinate.
  • În ultimele 24 de ore, Germania a raportat 69.901 infecții cu COVID-19.

Miercuri, Germania a înregistrat cel mai mare număr de decese zilnice cauzate de Covid-19 din februarie, în timp ce se luptă să țină sub control al patrulea val al pandemiei. Un total de 69.601 noi infecții au fost raportate și alte 527 de persoane au murit în ultimele 24 de ore, potrivit Institutului Robert Koch (RKI), centrul național de control și combatere a bolilor.

Germania raportează cel mai mare număr zilnic de decese Covid-19 din 18 februarie, când au fost înregistrate 534 de decese. Rata de incidență pe șapte zile în Germania a scăzut ușor, dar rămâne ridicată la 427 de cazuri la 100.000 de locuitori. Țara a înregistrat în total 104.047 de decese cauzate de Covid-19 de la izbucnirea pandemiei.

Săptămâna trecută, Germania a anunțat lockdown la nivel național pentru persoanele nevaccinate, interzicându-le accesul la toate afacerile, cu excepția celor esențiale, cum ar fi supermarketurile și farmaciile, în timp ce luptă pentru a limita infecțiile. Interdicția nu se aplică celor care s-au recuperat recent de la Covid-19.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT

Liderii săi au susținut, de asemenea, planurile de vaccinare obligatorie în următoarele luni, care, dacă vor fi votate de parlamentul german, ar putea intra în vigoare cel mai devreme din februarie.