• Grecia face rapel de vaccin COVID la trei luni după vaccinurile inițiale
  • ReutersGrecia va oferi tuturor adulților vaccinuri de rapel COVID-19 la trei luni, după ce au fost vaccinați a doua oară sau au fost testați pozitiv cu Sars-Cov-2, pentru a-i proteja de varianta emergentă Omicron, au declarat oficialii vineri.
  • Țara a detectat joi primul său caz de tulpină de coronavirus Omicron la un cetățean grec de pe insula Creta, informează Reuters.

ReutersGrecia va oferi tuturor adulților vaccinuri de rapel COVID-19 la trei luni, după ce au fost vaccinați a doua oară sau au fost testați pozitiv cu Sars-Cov-2, pentru a-i proteja de varianta emergentă Omicron, au declarat oficialii vineri.

Țara a detectat joi primul său caz de tulpină de coronavirus Omicron la un cetățean grec de pe insula Creta, informează Reuters.

Comitetul de vaccinare din Grecia a recomandat accelerarea administrării unei a treia doze, deoarece a recunoscut un risc mai mare de contagiune din varianta Omicron și temperaturile de iarnă, potrivit lui Marios Themistocleous, secretar general al Ministerului Sănătății responsabil cu planificarea vaccinării.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

El a spus că oamenii ar putea începe să rezerve timp pentru injecțiile lor de rapel mai târziu vineri.

Aproximativ 63% din populația de 11 milioane a Greciei a fost vaccinată până acum, iar guvernul a anunțat săptămâna aceasta că va face vaccinarea obligatorie pentru cei peste 60 de ani.