• Impunerea certificatului COVID a dus la o rată mare de vaccinare în Franța.
  • Deciziile guvernului au scos francezii în stradă săptămâni la rând.
  • Din 15 septembrie, vaccinul a devenit obligatoriu pentru angajații din sănătate.


Vaccinarae obligatorie este pariul pe care Emanuel Macron îl câștigă. De la 30% populație vaccinată în luna mai, Franța are acum peste 90%.

Asta nu înseamnă că măsurile și restricțiile au fost acceptate ușor de oameni. Mai multe săptămâni la rând, francezii au ieșit în stradă pentru a-și arăta nemulțumirile față de certificatului COVID.

Nu sunt de acord cu obligativitatea permisului de sănătate și mai ales cu vaccinarea obligatorie. Personal, la vârsta mea, nu-mi mai pasă. Dar pentru fiica mea în vârstă de 18 ani, este exclus. Dacă vor să fie vaccinată, trebuie să aibă posibilitatea să aleagă vaccinul. Unul tradițional, mai degrabă. Dar la Pfizer, încă am îndoieli. Și în afară de asta, este o lovitură incredibilă pentru libertățile noastre fundamentale, așa că nu sunt de acord”, spune Muriel, locuitor al Parisului.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Din luna iulie, Guvernul a introdus certificatul sanitar pentru intrarea în restaurante sau baruri.

Din 15 septembrie vaccinarea a devenit obligatorie în Franța pentru angajații din domeniul sanitar. Medicii spun că măsura este una cât se poate de normală.

Sunt deja la personalul medical din Franța patru vaccinuri obligatorii împotriva cărora nimeni nu obiectează, deci acesta nu ar fi decât al cincilea vaccin obligatoriu pentru personalul sanitar”, explică Cornelius Chiriță, medic român stabilit în Franța.

În ciuda reacțiilor negative la adresa președintelui și a autorităților, campania de vaccinare are succes. Astfel, Franța a reușit să ocolească valul patru al pandemiei.

Dacă nu suntem toți în aceeași armată, unii din noi luptă și ca mercenari, adică nu au vaccinul făcut și putem la rândul nostru noi să îmbolnăvim sau să nu mai fim activi și să nu ne ocupăm ocupăm de pacienți, este ca o dezertare”, afirmă Cristian Mihalea, medic român în Franța.

În prezent, aproape 94% din populația Franței este vaccinată cu cel puțin o doză de vaccin. Chiar și așa, guvernul continuă strategia de vaccinare.